"Bij elke vlucht zal ik aan jou denken"

FAMILIE, VRIENDEN EN PILOTEN NEMEN AFSCHEID VAN JETAIR-WOORDVOERDER HANS VANHAELEMEESCH

In een tot de nok gevulde Sint-Andreaskerk in Aartrijke hebben familie, vrienden en collega's gisterenmorgen afscheid genomen van Hans Vanhaelemeesch (54), woordvoerder van Jetair en TUI Western Region. "Voortaan zal ik telkens aan jou denken als ik in de lucht hang", getuigde een neef die zelf piloot is.

De Sint-Andreaskerk in Aartrijke bleek gisterenmorgen veel te klein voor de vele familieleden, vrienden en collega's die een laatste groet wilden komen brengen aan Hans Vanhaelemeesch (54). Hij verongelukte vorige week in Vladslo, waar hij met zijn koersfiets onder een truck belandde.

Erehaag

De kist werd de kerk binnengedragen tussen een erehaag van piloten en hostessen van Jetair. Zijn echtgenote stak samen met hun twee dochters Ineke (18) en Emmie (22) kaarsjes aan rond een grote foto van hun vader. Broer Tom haalde als eerste herinneringen op. "Onze kindertijd zal ik nooit vergeten: rivieren afdammen in de Ardennen of kwartet spelen met toen al steevast hetzelfde onderwerp: vliegtuigen. Je was een man van de wereld. Werken en op tijd en stond genieten, combineerde je met passie, creativiteit en een vleugje humor. Het meest fier was je op je gezinnetje. Je leven was veel te kort. Maar 54 jaar is niet weggeveegd in één donkere seconde. Wij zullen jouw inspiratie meedragen."

Neef Matthijs, zelf piloot bij Jetair, vernam het overlijden van zijn nonkel net voor hij in de cockpit stapte. "Ik was van de kaart, maar heb de vlucht goed afgewerkt", vertelde hij. "Voor de passagiers, maar vooral voor jou. Na de landing ging de focus snel over in verdriet. Geen zotte familiefeesten meer met jouw mooie gezinnetje erbij. Telkens ik in de lucht hang, zal ik voortaan aan jou denken."

"Carpe diem"

Kathleen, de vrouw van Hans, had het te moeilijk om zelf het woord te nemen tijdens de dienst. Zij liet wel een tekstje optekenen op het bidprentje. "'Carpe Diem, pluk de dag, want het kan de laatste zijn', zei je iedere keer wanneer we een flesje wijn openden", schrijft ze. "Ché, ik mis je zo en nu besef ik door hoeveel anderen je ook gemist zal worden."

"Bedankt voor alles"

Hans Vanhaelemeesch ging in 1988 aan de slag bij Jetair en groeide snel uit tot hét gezicht van de touroperator. Een vijftiental jaar geleden werd hij door stichter Gerard Brackx aangesteld als woordvoerder en recent was hij ook Chief Communications Officer geworden van moedergroep TUI Western Region. Hij was erg geliefd binnen het bedrijf en ver daarbuiten. Zo kwam ook Oostends burgemeester Johan Vande Lanotte (sp.a) afscheid nemen. Namens Jetair brachten voormalig CEO Bart Brackx, zoon van de stichter, en huidig CEO Elie Bruyninck hulde aan Hans. "We hebben 24 jaar bij Jetair gedeeld. Daarin is Jetair gegroeid van kleine touroperator tot internationale speler", getuigde Brackx. "Hans, jij hebt het ook zélf gemaakt. Jij vertelde immers het verhaal Jetair intern en aan de media. Bedankt voor alles. Ook namens mijn vader."

Dirk Van Holsbeke, general manager, prees vooral de mens achter de woordvoerder. "Wij compenseerden ons harde werken op dezelfde manier. We gingen immers graag gastronomisch eten. Steevast wisselden we daarna foto's van de gerechten uit. Maatje, ik zal je bereidingen missen. Het ga je goed!"

Weduwe Kathleen (vooraan) met haar dochters Ineke en Emmie.
Benny Proot Weduwe Kathleen (vooraan) met haar dochters Ineke en Emmie.
Benny Proot
Benny Proot
Benny Proot