“Ben zelf streng opgevoed en daarom voed ik mijn kinderen ook zo op”

Baert Marc
Een man uit Vilvoorde heeft verzet aangetekend tegen zijn veroordeling tot 9 maanden cel voor slagen en verwondingen. “Ik ben zelf streng opgevoed en dwing zo respect af”, klonk het tegen de politie.

Het was de biologische vader van de kinderen die de verwondingen vaststelde bij zijn twee zonen van 6 en 10 jaar oud. Uit hun verhaal bleek dat ze regelmatig lijfstraffen kregen. Zo kregen ze slagen met een riem en moesten ze geruime tijd een zithouding aannemen, zonder dat ze op een stoel zaten welteverstaan. Ook zijn eigen kind -een meisje van amper 1 jaar oud- had te lijden onder zijn gewelddadig karakter. Zo sloeg hij haar als ze teveel bewoog bij het verversen van de pamper. De man gaf tegen de politie de feiten toe. “Als mijn temperatuur wat te hoog oploopt, durf ik wel eens een tik geven op de poep of armen.” Op de vraag waarom hij dit deed, was de man duidelijk. “Ik ben geen vechtersbaas maar ben wel zelf hardhandig opgevoed. Op deze manier wil ik van de kinderen respect afdwingen.” De man werd op basis van deze verklaring bij verstek tot 9 maanden cel veroordeeld. Hij tekende verzet aan. “Mijn cliënt weet nu dat hij niet zo had mogen omgaan met kinderen. Hij heeft zich dan ook laten behandelen dor een psychiater. Nu is alles perfect. Hij is nog steeds samen met zijn vriendin en er zijn geen incidenten meer.” Daarom wordt om mildheid verzocht. Uitspraak op 5 december. 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Marijke Forsse Impens

    Een volwassene die een weerloos kind verwondt of ‘een tik’ geeft, heeft een psychologisch probleem. Een behandeling is goed, maar onze wetgeving en mentaliteit hieromtrent moet wijzigen naar het voorbeeld van Scandinavische landen: kinderen geef je geen ‘tik’ onder geen enkele omstandigheid en voor geen enkele reden. Als je volwassenen wil die niet naar geweld grijpen om een conflict op te lossen, dan moet je die opvoeden zonder fysieke of lichamelijke straffen.