"Automobilisten moeten zich aan regels houden"

In kleuter- en basisschool De Letterdoos in de Gentstraat in Oostakker volgen 220 kinderen les. Door de werken aan de Kennedylaan is het nog drukker dan anders in de straat. "Het grootste probleem is het tekort aan parkeerplaatsen", zegt directrice Karine Van Acker. "Ouders willen hun kinderen vlakbij de poort afzetten en ophalen, en zetten hun auto dan maar overal waar ze plaats vinden, op opritten, op voetpaden, in dubbele file. Volgende maand wordt onze straat heraangelegd. Hoe het tijdens de werken zal moeten, weten we ook niet. Niet iedereen kan met de fiets of te voet komen. Sommigen wonen gewoon te ver, anderen durven met kleine kinderen het verkeer niet in. Wij wijzen automobilisten niet met de vinger, maar ze moeten zich wel aan de regels houden."

De heraanleg van de straat komt er vooral om een gescheiden rioleringsstelsel aan te leggen. "Al krijgen we ook een betere baan en mooie voetpaden. Voor een fietspad is er jammer genoeg geen plaats, een fietssuggestiestrook komt er wel. Maar hoe veilig is dat, als de straat soms zo smal is dat twee auto's elkaar nauwelijks kunnen kruisen? We hebben dan wel een heel breed voetpad met plaats voor geveltuintjes. Dat is een keuze van de stad. Maar meer parkeerplaatsen komen er niet, ondanks aandringen van bewoners en school. We hebben een Kiss & Ride-strook gevraagd, en dat zou nog bekeken worden." (VDS)

De Gentstraat wordt volgende maand heraangelegd, maar voor een fietspad is in de nieuwe plannen geen plaats.
James Arthur De Gentstraat wordt volgende maand heraangelegd, maar voor een fietspad is in de nieuwe plannen geen plaats.