"Als enige Belg én vrouw geselecteerd"

DIKSMUIDSE UIT 3.000 KANDIDATEN GEKOZEN OM DEEL TE NEMEN AAN MOTORTREFFEN

Jessica Leyne uit Leke viert vandaag haar 27ste verjaardag met fantastisch nieuws. Uit 3.000 kandidaten werd ze als enige Belg én vrouw geselecteerd om mee te doen aan de Ducati Globetrotter 90°. Dat is een estafettetocht rond de wereld, waarbij zeven gepassioneerde motorrijders elkaar aflossen. Jessica mag naar Japan en San Francisco.

Een dag zonder motor, is een dag niet geleefd. Dat is het levensmotto van Jessica Leyne uit het Diksmuidse dorp Leke. Die passie mag ze woensdag 14 september ten volle beleven, want dan mag ze met het gloednieuwe model Ducati Multistrada 1200 Enduro door Japan en San Francisco toeren. "Het motormerk Ducati zocht gepassioneerde motards uit de hele wereld om zijn negentigste verjaardag te vieren. Inzet was een wereldreis, waarbij zeven rijders elkaar zouden aflossen. Een kolfje naar mijn hand, dus deed ik mee. Eerst werd ik uit 3.000 kandidaten geselecteerd voor een bootcamp in Italië. Daar moesten we aantonen dat we konden rijden en sleutelen aan de motor. Tot mijn grote vreugde kreeg ik in juli te horen dat ik bij de zeven gelukkigen zat. De overige zes zijn mannen uit India, Frankrijk, Brazilië, Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk en Duitsland."

Filmpjes op blog

"Van 14 tot 25 september toer ik door Japan, waar ik 3.000 kilometer zal rijden. Een museum waar de enige overgebleven Ducati Apollo ter wereld staat en twee circuits, dat zijn de drie punten waarheen ik moet rijden. Het parcours mag ik zelf uitstippelen. Daarna staan nog vier dagen San Francisco op het programma. De filmpjes, foto's en verhalen onderweg post ik op mijn blog. De bedoeling is dus niet alleen om aan te tonen dat het nieuwe model van Ducati er eentje is om ver mee te rijden, maar ik moet ook de passie voor reizen aanwakkeren bij de mensen."

Met 50.000 kilometer per jaar op de motorteller weet Jessica waarover ze praat. "Mijn ouders zijn beide motorrijders en zelf heb ik die microbe ook te pakken. Ik heb wel een rijbewijs voor de auto, maar ik neem altijd de motor. Op reis gaat onze tweewieler steeds mee. We reden ondertussen al door 26 landen. Elke dag een kamp opzetten en afbreken, eigen potje koken en genieten, meer moet dat niet zijn."

Leerkracht wiskunde

"Het is echt een straf als ik een dag niet kan rijden", zegt Jessica. "Vorig jaar brak ik mijn pols met zes weken gips als gevolg. Het was alsof ik al die tijd geen lucht kreeg. De dag na de operatie om de ostheopatische pinnen te verwijderen, zat ik al opnieuw op de motor. Vijf dagen later vertrokken we voor vier weken op een motortrip. Achteraf hadden we 7.500 kilometer op de teller."

Beroepshalve is Jessica leerkracht wiskunde en fysica in het GO! Atheneum Calmeyn in De Panne. Om haar unieke roadtrip te kunnen maken, neemt ze even verlof zonder wedde.

Jessica en haar motoravonturen kan je volgen op www.ridingwiththewolf.com en op http://www.globetrotter90.ducati.com.

Jessica Leyne bij haar motor. "Het is een straf als ik een dag niet kan rijden", zegt ze.
Benny Proot Jessica Leyne bij haar motor. "Het is een straf als ik een dag niet kan rijden", zegt ze.