Exclusief voor abonnees

Zuckerberg speelt nu ook Cupido en heeft daar een heel goede reden voor

Hoe sociale media stilaan manusje-van-alles worden

AFP
Zuckerberg speelt nu ook Cupido en dat doet de concurrentie beven. Het moederbedrijf van datingapp Tinder verloor meteen een vijfde van zijn waarde. Al voorspellen experts geen aardverschuiving. "Zuckerberg wil gewoon dat jongeren weer meer tijd spenderen op zijn platform", luidt het bij professor Nieuwe Media, Lieven De Marez (Imec-UGent).

Dat het al een turbulent jaar is geweest, begon Mark Zuckerberg dinsdagavond in San José, Californië, waar de Facebooktopman - zoals de traditie het wil - een aantal nieuwigheden losliet op het publiek. De CEO, in een doodgewone blauwe trui, voelde zich als een vis in het water. Het was een heel andere Zuckerberg dan de deemoedige in maatpak die goed twee weken geleden het vuur aan de schenen werd gelegd in een marathonzitting voor de Amerikaanse senaat. "We hebben fouten gemaakt", herhaalde hij over het grote datalek. En hij beloofde "te zullen blijven bouwen". In de rand daarvan werd ‘Clear History’ voorgesteld, een tool die het mogelijk maakt je browsegeschiedenis te wissen.

Monden vielen niet open. Dat gebeurde dan weer wel toen Zuckerberg over 'Dating' begon. 

Je hebt 23% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jean Paul Peelos

    Zuckerberg en zijn Facebook zijn een gevaar voor de wereld. Hij maakt niets en toch krijgt hij bergen geld voor wat uiteindelijk niets anders is dan, op weg naar totale mindcontrol