Zuckerberg op 22 mei in Brussel maar wel achter gesloten deuren

Mark Zuckerberg tijdens de marathonzitting voor de Amerikaanse senaat. Die vond niet plaats achter gesloten deuren.
EPA Mark Zuckerberg tijdens de marathonzitting voor de Amerikaanse senaat. Die vond niet plaats achter gesloten deuren.

Facebook-baas Mark Zuckerberg komt op dinsdag 22 mei naar het Europees Parlement. Om 17.45 uur precies zal de topman er voor de leeuwen worden gegooid. Dat heeft de persdienst aangekondigd. De ontmoeting met de fractieleiders en enkele vooraanstaande leden van de bevoegde commissie zal wel achter gesloten deuren plaatsvinden. En dat is tegen de zin van een aantal europarlementsleden. Zo tweette onder anderen Guy Verhofstadt: "Het moet een openbare hoorzitting zijn. Waarom geen Facebook Live?" Woensdag al had parlementsvoorzitter Antonio Tajani aangekondigd dat Zuckerberg was ingegaan op diens uitnodiging na het grote privacyschandaal vorige maand. 
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Michael Van Acker

  EU, hoe zit het met transparantie?

 • guido vermeyen

  Komen er - niet voor het gewone volk- onthullingen ? Achter gesloten deuren, waar is de democratie ?

 • isabel da silva

  Zijn miljoenen Eurpopese klanten mogen niet weten wat er allemaal met hun privacy is gebeurd . Maar ondertussen zitten ze wel allemaal te discuteren over al dan niet verplichtte vingerafdrukken op id bewijs . Belgie voorop . Arm Europa , laat zich rollen door al wie geld heeft .

 • John Stahl

  Waarschijnlijk zullen ze hem 10 Miljard subsidies geven indien ze mee mogen kijken in de private gegevens van de Europese burgers. Kwestie van ons belastingsgeld goed te besteden.