Zeven redenen waarom de eSIM smartwatch je leven makkelijker maakt
Delen per e-mail
De eSIM breekt langzaam door in België. En dat is goed nieuws voor mensen die graag overal verbonden blijven. Dankzij de recente smartwatch modellen van Apple en Samsung, die eSIM ondersteunen, kan je namelijk verbonden blijven via je smartwatch, zelfs zonder je smartphone in de buurt. Tot nu toe was de eSIM smartwatch nog niet beschikbaar in België. Vanaf 13 november komt daar verandering in en zal Telenet exclusief smartwatches met eSIM (o.a. Apple Watch en later ook Samsung Galaxy Watch) verkopen. Tegelijkertijd lanceert Telenet ook de Telenet One Number-technologie. Die zorgt ervoor dat je eSIM-smartwatch autonoom verbinding kan maken met het internet. Met One Number kunnen namelijk zowel je smartphone als je smartwatch jouw mobiele nummer, data en belminuten gebruiken.
Wij geven je 7 redenen waarom een eSIM-smartwatch ook iets voor jou is!
1. Nu ben je écht altijd bereikbaar
Je gaat sporten. Je maakt een wandeling. Of je speelt barista in je home office tussen twee mails door, terwijl je smartphone wat verderop oplaadt. Er zijn tal van momenten waarop je niet meteen in de buurt van je smartphone bent, en je dus misschien wel belangrijke oproepen mist. Met een smartwatch die over een eSIM beschikt kan je die gesprekken ook opnemen op je horloge. Dat kon al langer wanneer je in de buurt van je smartphone was, omdat je horloge daarmee in verbinding stond via Bluetooth. Met de eSIM is die afstand geen issue meer. Wanneer je je smartwatch dan ook nog eens verbindt met je draadloze oortjes, verloopt het bellen via je horloge al helemaal vlekkeloos. Latte macchiato, iemand?
2. Je mist nooit een bericht
Toch niet zo’n beller? En druk je je gevoelens liever uit via emoji’s? Geen zorgen, want ook elk bericht dat je via WhatsApp of sms ontvangt, krijg je op je smartwatch te zien. Handig, want zo kan je tijdens een Zoom-meeting discreet op je horloge kijken in plaats van je smartphone te moeten bovenhalen.
3. Alles gaat synchroon
Wat op het ene toestel gebeurt, zul je ook meteen op het andere zien. De twee geven, onafhankelijk van elkaar, dezelfde informatie die via mobiele data is binnengekomen. Die wordt ook continu gesynchroniseerd. Ook al zijn er kilometers afstand tussen de twee: dezelfde informatie komt gelijktijdig op zowel je smartphone als je smartwatch aan. Dus no worries: van zodra je crush een berichtje stuurt, krijg jij het meteen te zien, waar je ook bent.
4. Je muziek reist overal met je mee
Stilaan wordt streamen dé manier om muziek te beluisteren. Joggen of wandelen met een zalige beat in de oren, betekende tot nu toe dan ook dat je je smartphone mee moest nemen. Maar met smartphones die bijna de grootte van een tablet aannemen, is dat allesbehalve praktisch. Met een eSIM-smartwatch, die mobiel geconnecteerd is, stream je rechtstreeks naar je pols (en van daaruit naar je draadloze oortjes). Haal die playlist maar boven!
5. Je loopt nooit meer verloren
Met een smartwatch die mobiel verbonden is, werkt de ingebouwde gps ook zonder hulp van je smartphone. Vanzelfsprekend is het schermpje wat kleiner (hoewel je wel geografische informatie kan zien), maar je smartwatch kan je ook loop- of fietsinstructies geven via spraak. Broodkruimels achterlaten tijdens een lange wandeling in het bos is dus verleden tijd.
6. Geen gedoe met simkaarten meer
Een eSIM kan volledig digitaal en vanop afstand geactiveerd worden. Je hoeft dus niet meer langs de winkel om je simkaart op te halen, of dagenlang te wachten tot de enveloppe van je provider in de bus valt. Met een eSIM kan je thuis meteen aan de slag om hem te activeren.
7. Het aantal toestellen die je kan koppelen groeit
De Telenet One Number-technologie zorgt ervoor dat je je mobiele nummer kan delen over verschillende apparaten. De eerste toepassing hiervan is de eSIM smartwatch In de toekomst wil Telenet het ook mogelijk maken om je nummer delen met je tablet of laptop. Zo ben je met één nummer makkelijk bereikbaar via meerdere toestellen.
Enthousiast geworden over de eSIM smartwatch? Ontdek hier alle modellen.
Meer weten over de Telenet One Number-technologie? Surf dan naar telenet.be/telenetonenumber
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
4
Leger Myanmar verbannen van Facebook na staatsgreep
Facebook heeft alle accounts die verbonden zijn met het Myanmarese leger afgesloten. Dat heeft het platform laten weten in een communiqué. De militaire junta wordt ook verbannen van Instagram, dat eigendom is van Facebook. -
Spaarboekjes brengen niet op: waar moet je wél in investeren?
-
gamereview
GAMEREVIEW ‘Super Mario 3D World + Bower’s Fury’: een nieuw oudje plus Godzilla van de ‘dark side‘
Wie Mario-games reviewt, krabt al eens in het haar. Nintendo legt de lat altijd zo hoog dat kritiek al snel verzandt in mierenneukerij, en dat is bij de nieuwste game voor de Switch niet anders. Maar Marc Uytterhoeven wist het eind jaren 90 al: alles kan beter, toch? -
-
Livios
Maak je terras helemaal klaar voor de lente met deze tips
De zachte temperaturen van de laatste dagen doen ons al dromen van de lente. Maar is je terras daar ook al klaar voor? Vaak kan dit na de winter een opknapbeurt gebruiken vooraleer je er lekker kan vertoeven. Met deze tips van bouwsite Livios geniet je in geen tijd van de eerste lentezon! -
Deze cognac handtassen moet je zeker hebben in je kledingkast
Hoeveel handtassen heb jij in je kast hangen? En hoeveel van die tassen gebruik je echt? Om nog meer miskopen te vermijden presenteren we je graag dé drie handtassen die iedere vrouw moet hebben. Eén ding hebben ze alvast met elkaar gemeen. Met hun warme cognactint passen ze bij iedere outfit. Ninashop.be selecteert haar favoriete cognac hantassen. -
1
Google aanvaardt weer politieke advertenties
Google zal vanaf woensdag weer politieke advertenties aanvaarden, nadat het die vorige maand had opgeschort na de bestorming van het Capitool in Washington. Dat heeft de internetgigant aangekondigd. -
TikTok verwijderde ruim 89 miljoen video's in half jaar
Het sociale medium TikTok verwijderde in de tweede helft van 2020 ruim 89 miljoen video's wereldwijd omdat die niet voldeden aan de richtlijnen. Dat is minder dan 1 procent van alle video's die in die periode werden geplaatst. Volgens TikTok hadden de meeste verwijderde video's nog amper views.