WhatsApp verwijdert 2 miljoen accounts per maand

REUTERS
WhatsApp verwijdert twee miljoen accounts per maand in een poging om de verspreiding van fake news tegen te gaan. Dat heeft het bedrijf, dat eigendom is van Facebook, bekendgemaakt in het kader van een onderzoek naar misbruik in India.

Het nieuws komt er nadat Indische overheid kritiek had geuit op de rol van WhatsApp bij zo’n dertig lynchpartijen in het land. Zij zouden er zijn gekomen nadat opruiende boodschappen via de app werden verspreid. 

WhatsApp had daarom al beslist dat een bericht nog maar naar vijf mensen tegelijk kan worden doorgestuurd. India telt in totaal 200 miljoen WhatsApp-gebruikers. 

Daarnaast worden er twee miljoen accounts per maand geschrapt. Het gaat om accounts die kort na hun ontstaan veel berichten uitsturen en zelden de status ‘is aan het schrijven’ weergeven. Volgens WhatsApp wordt 95 procent van de maandelijks verwijderde accounts automatisch gedetecteerd.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Gai Madalena

    Vanaf wanneer gaat da in nog naar 5 mensen tegelijk