De afgelopen dagen ontstond er grote ongerustheid over nieuwe regels, omdat ze ervoor zouden zorgen dat gebruikersgegevens met Facebook gedeeld zouden worden. Whatsapp gaf al aan dat dat in de Europese regio niet gebeurt.
Volledig scherm
De afgelopen dagen ontstond er grote ongerustheid over nieuwe regels, omdat ze ervoor zouden zorgen dat gebruikersgegevens met Facebook gedeeld zouden worden. Whatsapp gaf al aan dat dat in de Europese regio niet gebeurt. © European Press Agency (EPA)

WhatsApp stelt aanpassing gebruikersvoorwaarden uit na ophef

Chatapp WhatsApp gaat de geplande aanpassing van zijn voorwaarden uitstellen, na ophef omdat dan meer gebruikersinformatie zou worden gedeeld met moederbedrijf Facebook. Volgens WhatsApp is er veel ‘verwarring en misverstand’ bij gebruikers over de veranderingen en is ‘meer tijd nodig om uitleg te geven over datagebruik’.

7 reacties

 • Walter Roesems

  1 maand geleden
  En wie gaat controleren of whatsapp zich aan de privacyvoorwaarden voor Europenanen houdt?
 • Roel Mick

  2 maanden geleden
  De dag dat je een iPhone kocht of ging Googlen is gans uw privé-leven in handen geraakt van Amerikaanse privé-bedrijven. En ze gebruiken alles zodat u meer geld uitgeeft.
 • Alexa Grieken

  2 maanden geleden
  @Marc De Smet, het is een utopie om te geloven dat u beslist wat u met uw data doet. U bent voor facebook +70.000 Dollar waard dankzij uw gegevens en u krijgt daar niets voor.
 • Lucien Mertens

  2 maanden geleden
  Sorry, maar als men mij gaat "verplichten" dan haak ik toch gewoon af hoor, alternatieve mogelijkheden te over.
 • Jan Mulders

  2 maanden geleden
  Allemaal een pot nat. WhatsApp is niet meer te vertrouwen nu het in handen van Facebook is. De app verwijderen lijkt me het beste.
 1. Nomi gaat uit de kleren tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag
  Play

  Nomi gaat uit de kleren tegen seksueel grensover­schrij­dend gedrag

 2. Vrouw wil geen masker dragen en trekt haar string over gezicht
  Play
  bizar

  Vrouw wil geen masker dragen en trekt haar string over gezicht

iHLN