WhatsApp krijgt vanaf volgend jaar advertenties: zo gaat het eruit zien

Het gaat echt gebeuren: er komen advertenties in WhatsApp. Het gaat om fullscreen-advertenties die ongeveer hetzelfde werken als op Instagram en Facebook. Moederbedrijf Facebook toonde de advertenties gisteren tijdens een evenement in Rotterdam.

De advertenties zullen alleen te zien zijn in de status-sectie van de app, hetzelfde als de Verhalen op Instagram en Facebook. Tussen de chatgesprekken zal er, voorlopig, niks te zien zijn.
Een aanwezige bij de aankondiging postte diverse afbeeldingen uit de presentatie. Die presentatie was van een medewerker van WhatsApp.

Behalve de advertenties in WhatsApp zelf zal Facebook adverteerders de mogelijkheid bieden om een WhatsApp-knop onder advertenties op Facebook en Instagram te zetten. Daardoor kunnen gebruikers contact opnemen met bedrijven via WhatsApp naar aanleiding van een advertentie op Facebook en Instagram.

Bedrijven krijgen ook de mogelijkheid om pagina’s te maken binnen WhatsApp voor producten of diensten. Ook is het mogelijk om een catalogus te maken waar bedrijven al hun waar kunnen laten zien. 

Zo gaan de advertenties op WhatsApp eruit zien.
Olivier Ponteville Zo gaan de advertenties op WhatsApp eruit zien.

Bekijk ook:

Facebook lanceerde begin mei een nieuwe versie van de site en app. 
18 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Dominique Bruyndonckx

  En dan is er nog altijd Singal en zonder reclame...

 • Jan hertogs

  dan nemen we een andere app

 • Jan Maes

  gebruik wechat al jaren. Initieel chinees, maar is ook in het engels, weinig data, geen reclame, nooit, video en voice call lang voordat whapsapp ermee begon, gemakkelijk om te communiceren, zeer private want geen gegevens op centrale server,kortom, zeer efficient systeem

 • Pieter Talboom

  Tony Steens, wat ben je toch een hippe vogel. Totdat ze dit invoeren blijf ik het nog wel gebruiken, daarna stap ik ook wel over op viber of telegram ofzo. Hoop dat de mensen waarmee ik nu via WhatsApp praat dat ook allemaal doen, en anders SMS ik wel terug meer. Mss stap ik al vroeger over, namelijk wanneer ze het mogelijk maken om mensen via WhatsApp te contacteren vanuit Facebook.

 • Jan Depoortere

  Wat is het volgende, als je iemand opbelt dat je eerst een advertentie te horen krijgt? Alles die ook maar een beetje succes heeft moet kapot. Zelf al hebben ze meer geld dat zelf hun achterkleinkinderen het niet kunnen op krijgen, het is nooit genoeg. Vervelende reclame kijken of betalen, gelukkig werkt mijn adblock op youtube nog na al die jaren.