Exclusief voor abonnees

WhatsApp is onmisbaar, maar ook frustrerend. Met deze etiquette houd je het leuk

thinkstock
Handig, zo'n WhatsAppgroep. Maar de hoeveelheid groepen, berichten en beleefdheden drijft gebruikers ook tot waanzin. Zo pak je dat aan.

De telefoon van Andrea (33, niet haar echte naam) licht op als er een appje van haar schoonvader binnenkomt. Wat leuk, denkt ze. Hij stuurt nooit foto's, hij is niet zo handig met zijn telefoon. Nu heeft hij opeens twee afbeeldingen gestuurd in de familieappgroep, vernoemd naar Andrea's pasgeborene. Hier delen zij en haar vriend babyfoto's. De groep bestaat uit Andrea's moeder, haar zwager, schoonzus, schoonmoeder en schoonvader, die al jaren gescheiden zijn. Haar 73-jarige schoonvader had een tijdje een vriendin, maar dat is inmiddels uit.

Haar schoonvader is onlangs verhuisd. Misschien heeft hij foto's van zijn huis gestuurd, bedenkt Andrea voordat ze de app opent. In de appgroep gaat het meestal over hun kindje, maar soms stuurt iemand weleens een vakantiefoto of iets dergelijks. Ze pakt haar telefoon en opent de WhatsAppgroep. Onderaan staan twee nieuwe foto's die haar schoonvader gestuurd heeft, verdere tekst of uitleg ontbreekt. Op de foto's in de WhatsAppgroep is haar schoonvaders ex-vriendin te zien. Ze heeft haar benen gespreid. De foto's zijn recht van voren genomen.

Je hebt 7% van dit artikel gelezen

Lees je graag alle artikels op HLN?

Krijg nu 1 maand onbeperkt en gratis toegang tot alle artikels.

Ik wil toegang
Digitaal abonnement HLNDigitaal abonnement HLN1ste maandgratis

Stop of pauzeer wanneer je wil

 • Onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Iedere week gratis tickets en straffe kortingen13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • De Waen Luc

  Onmisbaar ?? Ik heb zelfs geen smartphone,, en mis helemaal niets als ik de mediajunks over straat zie strompelen..met hun hoofd in hun virtuele niets.

 • Patrick Jonkers

  wat is er dan toch zo verkeerd aan een gewone gsm vna 50 euro? Kan er bijna alles mee......behalve zwemmen......maar met een smartphone gaat dat ook niet.

 • Sofie Van Eeden

  Ik heb whatsapp en skype

 • Marlies Schoefs

  Laetitia emoticons is voor kinderen

 • Jan De Smet

  Heel storend in Whatsapp is dat je geen groep wel kunt archiveren maar telkens er een bericht wordt geplaatst krijg je wel een pop-up. Ik heb groepen waar ik slechts af en toe wil naar kijken en niet elke seconde !