(Archieffoto)
Volledig scherm
(Archieffoto) © ANP XTRA

WhatsApp-CEO: “Ambtenaren van VS-bondgenoten waren doelwit van NSO-spyware”

De baas van WhatsApp, Will Cathcart, beweert dat spyware van het Israëlische NSO Group in 2019 onder andere tegen hooggeplaatste overheidsfunctionarissen werd gebruikt. De chatdienst sprak al eerder over die WhatsApp-aanval, maar geeft er nu meer details over. Dat schrijft Tweakers.

2 reacties

 • Marc Van der Vloedt

  2 maanden geleden
  't Was maar om de catalogus aan te leggen van "de (niet) rechtvaardigen (op aarde en in de politiek)". Of een stuk(je) grond te rechtvaardigen (ten aanzien van Alle en verenigde staten)?
 • Paul Geerts

  2 maanden geleden
  Komaan, iedereen die de middelen heeft, spioneert tegen vriend en vijand. De Britten deden het via Proximus in België enkele jaren geleden.
 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 1. 14 miljoen phishingberichten onderschept in ons land in één week tijd
  13

  14 miljoen phishingbe­rich­ten onder­schept in ons land in één week tijd

  In ons land werden gsm-gebruikers de voorbije week overspoeld met frauduleuze sms’en. Telecomoperatoren Telenet, Proximus en Orange hebben er samen maar liefst 14 miljoen onderschept. Dat vernam VTM NIEUWS. De ontvangers worden doorgaans gevraagd om op een link te klikken om een pakket af te halen. Daarmee installeren ze in werkelijkheid echter een virus dat zich meteen naar al hun contacten verspreid.
 2. In 'Deathloop' moet je letterlijk feest aan einde der tijden (doen) crashen
  gamereview

  In 'Deathloop' moet je letterlijk feest aan einde der tijden (doen) crashen

  Wanneer je sterft in de vandaag verschenen first person shooter Deathloop, begint dezelfde dag weer helemaal van voor af aan. Het is een motief dat je de laatste tijd wel vaker tegenkomt in videogames. Maar Arkane Studios, de makers van de uitstekende Dishonored-reeks, maakten er iets speciaals van in het verhaal dat ze errond brouwden: je moet letterlijk het feest aan het einde der tijden (doen) crashen.

iHLN