We halen steeds meer elektronica in huis en waarom dat nefast is voor het milieu

Vijselaar en Sixma
Bijna ongemerkt groeit de berg elektronica die we in huis hebben. Noem een bezigheid of we hebben er wel een gadget of apparaat voor. Is dat erg?

1. Hoeveel elektronica hebben we eigenlijk in huis?

'Twee iPads, twee laptops, een desktop en zes mobiele telefoons.' 'Vier computers, twee laptops, twee iPads en drie iPhones.' Het zijn zomaar wat antwoorden op de vraag: hoeveel elektronische gadgets heb jij? En dan hebben we het nog niet over andere consumentenelektronica, van tv tot elektrische tandenborstel.

Je hebt 9% van dit artikel gelezen
15 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gino Denil

  Binnenkort komt er nog eentje bij. De slimme meter. En daarna moeten we allemaal ons huis vol zetten met slimme toestellen.

 • heiko werner

  Albert je mag geen vuurtje stoken of er is weer een opgeheven fingertje!

 • dev verslegers

  hahaha oh man ik had dit zelfs voorspeld. Maar niet vergeten, de overheid wilt wel dat u gans uw huis volsteekt met elektronische apparatuur om de norm te halen. Een raam gewoon open doen? Ho maar, dat is een zwak punt aan isolatie! En nu dat klaar is, dan gaan we klagen over dat diezelfde apparatuur schadelijk is voor het milieu. En zo blijven we bezig, en vooral, veel betalen.

 • Mario Roman

  Ik heb 1 computer en mijn vrouw en ik hebben elk een smartphone en dit is het

 • Erika Braken

  Voor veel is electronica speelgoed en als het laten vallen barstje en hup de vuilbak in en nieuwe iPhone of iPad bv