Wat is er aan de hand met de ooit ongenaakbare iPhone? Vijf redenen waarom we het nieuwe toestel links laten liggen

Vanaf links: de iPhone XS, iPhone XR en de iPhone XS Max.
AP Vanaf links: de iPhone XS, iPhone XR en de iPhone XS Max.
Als Apple-topman Tim Cook voor het eerst sinds 2002 zijn aandeelhouders waarschuwt voor tegenvallende resultaten, dan is er wat aan de hand. De iPhone is al een tijdje grieperig: consumenten staan niet meer automatisch iedere twee jaar in de rij om een nieuwe te kopen.

De voortekenen waren al niet gunstig, twee maanden geleden. Totaal uit het niets kondigde topman Tim Cook destijds bij de presentatie van de laatste kwartaalcijfers aan dat hij niet langer zou vertellen hoeveel iPads, iPhones en andere apparaten hij verkocht. Wat is er toch aan de hand met de ooit ongenaakbare iPhone waarvoor consumenten ongezien diep in de buidel tastten? De iPhone in vijf hoofdpijndossiers:

Je hebt 16% van dit artikel gelezen
68 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Sharon Dessel

  Een maandloon voor een smartphone ??? Hell no ! Ik heb al heel wat jaren apple toestellen en super tevreden van ! Maar ik heb mijn iphone 7 zelfs terug ingeruild voor een iphone 5 !! Reden ?: veel kleiner / steviger en makkelijk weg te steken in je broek of jaszak ! Deze iphones zijn gwn te duur en te groot en veel te kwetsbaar !

 • Joris Vanderaert

  Ik werk ook liever op een PC en ik schiet liever foto's met mijn DSLR en film graag met mijn filmcamera. Enkel vind ik het wat onpraktisch om die dingen overal mee te slepen. En daarom heb ik een smartphone. Maar ik vind het niet zo belangrijk het allerlaatste model te hebben. Eens boven de 400/500€ smijt je geld weg vind ik.

 • Rik Coppens

  Omdat er meer en meer plebs is.

 • Jo Van Caenegem

  Groot, rigide, lomp ding, waar ik een handtas voor nodig zou hebben, en als man wil je dat niet, heuptas?!. Typen kan ik aan 600 aanslagen per minuut op een toetsenbord, en dan moet ik me nog niet haasten, maar met dit...270 zal het maximum zijn, met woordherkenning. Foto's trekken is niet zo praktisch als een fototoestel, ook filmen niet, weer die lompheid. Dat is het, en duur, en de batterij die snel op is, en snel compleet kapot gaat. Niet veel goeds aan de Androids en i-generatie.

 • willy goelen

  Nog een camera bijplaatsen en 300 $ meer vragen , dan zijn de aandeelhouders weer content . Eens barst de bom zulle . Je kan niet eeuwig de rente blijven manipuleren lijk Draghi doet om Italië het failliet te besparen . De spaarders zullen het wel betalen , als de rente omhoog gaat dan zullen op de beurs de normale waarden komen , en die zullen veel lager zijn .