Exclusief voor abonnees

Wat is er aan de hand met de ooit ongenaakbare iPhone? Vijf redenen waarom we het nieuwe toestel links laten liggen

Vanaf links: de iPhone XS, iPhone XR en de iPhone XS Max.
AP Vanaf links: de iPhone XS, iPhone XR en de iPhone XS Max.
Als Apple-topman Tim Cook voor het eerst sinds 2002 zijn aandeelhouders waarschuwt voor tegenvallende resultaten, dan is er wat aan de hand. De iPhone is al een tijdje grieperig: consumenten staan niet meer automatisch iedere twee jaar in de rij om een nieuwe te kopen.

De voortekenen waren al niet gunstig, twee maanden geleden. Totaal uit het niets kondigde topman Tim Cook destijds bij de presentatie van de laatste kwartaalcijfers aan dat hij niet langer zou vertellen hoeveel iPads, iPhones en andere apparaten hij verkocht. Wat is er toch aan de hand met de ooit ongenaakbare iPhone waarvoor consumenten ongezien diep in de buidel tastten? De iPhone in vijf hoofdpijndossiers:

Je hebt 16% van dit artikel gelezen
69 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Ivan Godefroot

  en het ergste is dat apple en samsung in dezelfde fabriek gemaakt wordt.... je betaald alleen voor dat logooke :)

 • RENE LENAERTS

  Duur, ingewikkelde bediening en overladen met mogelijkheden die slechts door 5 % van de bezitters ook gebruikt worden; het si meer een hype dan een toestel.

 • Mario De stroo

  Het woord zegt het zelf ...I Phone maw telefoon en dat is het enige wat ik verlang ...dat ik bereikbaar ben en kan bellen wanneer is wil ...aja en af en toe eens smssen maar een computer wil ik niet in mijn broekzak ...die heb ik thuis wel staan !

 • Sharon Dessel

  Een maandloon voor een smartphone ??? Hell no ! Ik heb al heel wat jaren apple toestellen en super tevreden van ! Maar ik heb mijn iphone 7 zelfs terug ingeruild voor een iphone 5 !! Reden ?: veel kleiner / steviger en makkelijk weg te steken in je broek of jaszak ! Deze iphones zijn gwn te duur en te groot en veel te kwetsbaar !

 • Joris Vanderaert

  Ik werk ook liever op een PC en ik schiet liever foto's met mijn DSLR en film graag met mijn filmcamera. Enkel vind ik het wat onpraktisch om die dingen overal mee te slepen. En daarom heb ik een smartphone. Maar ik vind het niet zo belangrijk het allerlaatste model te hebben. Eens boven de 400/500€ smijt je geld weg vind ik.