REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Wat is de bitcoin? Vijf vragen over de munt die eigenlijk niet echt bestaat

De bitcoin, een munt die eigenlijk niet echt bestaat, is bezig aan een ongekende opmars. De virtuele munt breekt mijlpaal na mijlpaal en nadert nu een mythische grens. Eén bitcoin is net geen 10.000 dollar waard. Vijf vragen over de munt.

41 reacties

 • raymond van der craen

  4 jaar geleden
  Als niemand controle kan uitoefenen dan weet je wel wie in bitcoins handeld en dat zijn dan meer dan waarschijnlijk dezelfde mensen die hun geld verslepen naar belastingsparadijzen met maar een doel, belasting en controle ontduiken! Voor mij mag die virtuele munt meteen in elkaar klappen!
 • jan Van Dessel

  4 jaar geleden
  Proficiat aan Corette Avarre die haar bitcoins verzilverde met winst! Heb medelijden met believers die nu nog kopen want de dag komt dat er massaal verkocht zal worden en door te weinig kopers zal hij op korte tijd waardeloos worden. Iedereen rijk bestaat niet.
 • james vroman

  4 jaar geleden
  Bitcoin is geld waar de staat of bank geen enkel controle over heeft en waar er geen successierechten op betaald worden bij overlijden ...en dat is gevaarlijk ...successierechten ben je ook kwijt .
 • Willy Rooselaers

  4 jaar geleden
  Onder welke categorie moet dan de dollar euro gerekend worden. Voor beide munten is er ook geen onderliggende tegenwaarde.
 • Dirk D'hont

  4 jaar geleden
  Ontworpen en uitgevonden om zwart geld en misdaadgeld wit te wassen. Eens alles uitkomt en bedreigd wordt zal de zeepbel uiteenspatten en hebzuchtige maar naïeve investeerders zullen de dupe zijn en thuiskomen van een hele kale reis...

iHLN