Wanneer Netflix verslaving wordt: Indiër (26) laat zich opnemen om af te kicken

Getty Images
Meer dan zeven uur per dag. Zo veel tijd spendeerde een 26-jarige Indiër tot voor kort aan het kijken naar Netflix. De jongeman heeft zich laten opnemen in een kliniek om van zijn verslaving af te geraken, meldt USA Today.

Wie Netflix heeft, weet dat het verleidelijk is om na een aflevering naar de volgende te zappen. Reed Hastings, CEO van Netflix, gaf ooit toe dat het bedrijf niets liever wil dan dat consumenten voor de buis blijven hangen.

Een 26-jarige man uit Indië trapte alvast in de val. De Indiër besteedde elke dag meer dan zeven uur aan het kijken naar Netflix. Hij begon 's ochtends al en kampte na een tijd met vermoeide ogen, vermoeidheid en verstoorde slaap, meldt The Hindu.

Volgens de krant zocht de twintiger zijn toevlucht tot Netflix om te ontsnappen aan de druk van zijn familie om werk te vinden. De man is sinds een halfjaar werkloos.

Recent besefte de Indiër dat hij verslaafd was en liet hij zich opnemen in het National Institute of Mental Health and Neurosciences, in Bangalore, om van het bingewatchen af te kicken. Volgens The Print bestaat de behandeling uit therapie en jobbegeleiding. Ieder uur krijgt hij ook ademhalingsoefeningen om te leren omgaan met stress.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Christine Laevers

  Netflix was een optie maar ik heb niet toegehapt. De meeste films en series heb ik al gezien en vele zijn kitch. Elke vrijdag nu op een Franse post : Poldark originele versie met Franse onderschriften EN drie afleveringen na elkaar zonder veel reclame. Hier heb je ook drie Maigrets of Poirots na elkaar enz. Heerlijk! Ik betaal niks extra abonnement.

 • Steve Van der Vekens

  Telenet is te laat, ze hebben nu zo’n vergelijkbare dienst maar zenden nog steeds niet in Full HD uit, terwijl Netflix Premium 4K content streamt. Groot verschil, en Telenet is duur. Dat Netflix kijken een verslaving kan worden, is niet onvoorspelbaar. Zo zijn er veel mensen die niets anders doen dan praten over de serie’s die ze volgen. Klinkt niet gezond, maar ieder z’n ding, waar hij/zij blij mee is.

 • Eugene Gysels

  Ik heb Netflix en het is bijna allemaal Amerikaanse bagger dat er op te vinden is. Zal gedaan zijn na één maandje.

 • Vera Franck

  Wij hebben onze zondag Netflix genoemd . Dat is de dag voor de series te zien . Ook.wij kijken dan van rond 11 uur tot middernacht .