Volledig scherm
© EPA

Waar geld is, zijn criminelen: 'cryptojackers' kapen zelfs uw koelkast en het speelgoed van de kinderen

Maak kennis met de nieuwste criminele trend: cryptojacking, oftewel stiekem gebruik maken van andermans systemen om virtueel geld te winnen. Het is een industrie die steeds groter wordt, net als de wereld van virtueel geld zelf.

12 reacties

 • Bart Verbeeck

  3 jaar geleden
  Cliff Verhaegen, Moet dan ook niet de Euro en USD en andere munten verbannen worden? Deze zijn ook gebakken lucht, zonder enige tegenwaarde. Sorry, er is wel een verschil uiteraard. De traditionele munten hebben bergen schulden, hoger dan mount everest. En nu dat de interesten gaan stijgen, zal deze bubbel tevoorschijn komen en als gevolg geen beurscrisis maar een regelrechte munt crisis (en dat is erger dan een kleine beurs crisis zoals in 2008).
 • rik lagrou

  3 jaar geleden
  straks op afstand onze elec +water en dergelijke afsluiten Nieuwe meter zijn niet beveiligd zelf ons med .dossier zal te grabbel zijn moet electro alles ;rekeningen van wie geld heeft zal geplunderd worden op afstand Enkel computer specialisten niet!???
 • Fred Demey

  3 jaar geleden
  tellen we de criminele overheid hier ook bij??
 • Sobek Wessels

  3 jaar geleden
  Hoe meer er van die cryptomunten komen hoe moeilijker het minen wordt en hoe trager transactie's worden omdat er wereldwijd maar een bepaalde rekenkracht is en omdat alle Blockchain's rekenkracht nodig hebben om te werken zal deze markt op een bepaald moment verzadigd zijn en vast lopen ! Opdat moment kan je niet meer verkopen of kopen en storten de markten in elkaar ! Dat huishoud apparaten nu al misbruikt worden zegt genoeg !
 • Bjorn Viane

  3 jaar geleden
  Hier begrijpen ze er nog altijd niets van... jullie frank zal nog vallen. Bij de een al wa sneller als bij de ander. Doe zelf je huiswerk en zoek je informatie eens zelf uit... stop met speculeren en probeer eerst eens te begrijpen waarover deze technologie gaat. Ps als je je info van hln artikels haalt ivm cryptos zal je niets weizer worden. Pure manipulatie.
 1. Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeelde (van 150 tot 650 euro)
  Multimedia

  Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeel­de (van 150 tot 650 euro)

  Er verschenen in eerste twee maanden van 2021 vooral budgettoestellen, in afwachting van de grote golf aan nieuwe high-end smartphones die dit voorjaar weer zal uitkomen. Het is dus de vraag of dit een goed moment is om een nieuwe telefoon te kopen, maar je kunt wel je voordeel doen met een model van vorig jaar tegen een lagere prijs. Onze techredacteur tipt de toestellen die de beste reviews kregen, in stijgende volgorde van prijs.
 1. Dit is de ongelofelijk schattige Ponkey de shezel
  Play

  Dit is de ongelofe­lijk schattige Ponkey de shezel

 2. In Wuhan zijn de rollen een jaar later omgedraaid: "Het is nergens zo veilig als hier"
  Play

  In Wuhan zijn de rollen een jaar later omgedraaid: "Het is nergens zo veilig als hier"

iHLN