Volledig scherm
© European Press Agency (EPA)

VS zetten op twee na grootste smartphonemaker op zwarte lijst

De Verenigde Staten hebben de Chinese smartphonemaker Xiaomi op de zwarte lijst gezet wegens vermeende banden met het leger van China. Daardoor worden Amerikaanse beleggers gedwongen hun belangen op te geven in het bedrijf, dat geldt als de op twee na grootste maker van smartphones ter wereld. Naast Xiaomi zette de regering-Trump nog acht andere bedrijven op de zwarte lijst, waaronder een vliegtuigfabrikant in staatshanden.

6 reacties

 • Johan Apatride

  2 maanden geleden
  Je zou ervan verschieten hoeveel spyware in al die "slimme" toestellen zit. Geen domotica, Siri of slimme frigo voor mij zenne. De Chinezen voeren nooit frontaal oorlog maar ze bespioneren bedrijven overal (zonnepanelen, ruimte/luchtvaart, medische sector,...).
 • Kees Huls

  2 maanden geleden
  De VS moeten eens begrijpen dat ze op alle gebieden teruggevallen zijn. Het afschermen van concurrenten helpt echt niet. En als er dan wel inventieve VS bedrijven zijn als bijv. Apple kunnen ze die onder druk zetten in Amerika te produceren. Nu laten zij alles in China en Vietnam maken. Maar komen niet op de zwarte lijst.
 • monique matthyssen

  2 maanden geleden
  De chinese verkopers hebben daar geen schuld aan, ik shop ook bij allie express omdat het hier in België veel en veel te duur is ik heb maar een gewoon pensioen en moet dus heel goed opletten dat ik rond kom dan blijft er niet veel meer over
 • karel dillen

  2 maanden geleden
  Heb een Red Note 7 en Mi Box van Xiaomi, beide topproducten. Mijn volgende smart tv wordt waarschijnlijk ook een Xiaomi, alles om de Chinese economie te steunen ten koste van onze middenstand.
 • Jacques Deceuninck

  2 maanden geleden
  Elk land zou gewoon alle chinese producten moeten bannen. Trouwens vraag ik mij af waarom dat land wereldwijd niet vervolgd wordt wegens de geheimhouding van het ontstaan, en vervolgens de verspreiding, van het corona virus. Als ik op een product zie staan made in china ga ik het zeker niet kopen.
 1. "Oh my God, ik lig met een puber in bed!": 'Uit de Kleren' begint met een sisser
  Play
  Uit de Kleren

  "Oh my God, ik lig met een puber in bed!": 'Uit de Kleren' begint met een sisser

 2. Piepjonge Bart Peeters was voorbestemd voor showbizz: "Ik gooide met vlijmscherpe messen naar mijn broer"
  Play
  Later Als Ik Groot Ben

  Piepjonge Bart Peeters was voorbe­stemd voor showbizz: "Ik gooide met vlijmscher­pe messen naar mijn broer"

iHLN