EPA
Volledig scherm
© EPA

Voor 41 miljoen dollar aan bitcoins gestolen bij grote cryptobeurs Binance

Cybercriminelen hebben voor 41 miljoen dollar (zo’n 36 miljoen euro) aan bitcoins gestolen bij Binance, een van 's werelds grootste cryptobeurzen. Het gaat om 7.000 bitcoins die op verschillende manieren afhandig werden gemaakt, onder meer via phishing en speciale virussen.

13 reacties

 • Dirk Van Brussel

  2 jaar geleden
  Bitcoin als betaalmiddel ? Dan zeker geen aankopen bij de plaatselijke supermarkt doen.
 • Kurt Schatteman

  2 jaar geleden
  De coin zelf is 100% veilig. (Althans toch zolang Quantum computers niet mainstream zijn). Gegevens die op de blockchain terecht komen zitten daar alsof gegoten in glas. Iedereen kan het zien, maar niemand kan het nog wijzigen. Elke 10 minuten komt er een blokje bij welke alle onderliggende blokken voorziet van nog een extra laagje glas. Het probleem ligt bij de mensen die onachtzaam omgaan met paswoorden, geen 2 step verification instellen, ingaan op phishingtoestanden.
 • van loo kris

  2 jaar geleden
  De Bitcoin is 1000% veilig zolang je zelf je keys bewaard. En ps de exchange betaald het verlies uit eigen zak dus niets gebeurd. Banken worden dagelijks bestolen digitaal en overvallen. Kortom geloof de fud niet bitcoin is beter als ooit.
 • John Stahl

  2 jaar geleden
  Bitcoin is een hype en de technologie blockchain is nutteloos. In een keten kan je nog zo veel beveiligen met een virtuele encryptie beveiliging, maar zodra de echte wereld erbij betrokken wordt kan je zeer eenvoudig fraude plegen.
 • Mike Vanzandweghe

  2 jaar geleden
  Was die coin niet 100% veilig?
 1. Politie rolt groot handelsplatform dark web op
  iHLN

  Politie rolt groot handels­plat­form dark web op

  Een internationaal onderzoek naar het zogenaamde ‘dark web’ - een afgeschermd deel van het internet dat alleen met speciale software te bereiken is - heeft tot drie arrestaties geleid. Het gaat om de eigenaren van de Wall Street Market, het op één na grootste illegale handelsplatform op het dark web, waarop harddrugs, schadelijke software en valse documenten werden verhandeld. Eerder op het jaar werd al het handelsplatform ‘Silkkitie’ offline gehaald.
 2. Eén op zeven mensen op aarde heeft iPhone: zo succesvol was afgelopen decennium voor Apple en zo kreeg Tim Cook het voor elkaar

  Eén op zeven mensen op aarde heeft iPhone: zo succesvol was afgelopen decennium voor Apple en zo kreeg Tim Cook het voor elkaar

  Er waren bedenkingen toen Tim Cook op 24 augustus 2011 het stuur van elektronicabedrijf Apple overnam van de doodzieke stichter Steve Jobs. Maar tien jaar later kan hij indrukwekkende adelbrieven voorleggen. Wist je dat één op zeven mensen op aarde intussen een iPhone heeft? En dat Cook van Apple het meest winstgevende bedrijf ter wereld maakte? Een overzicht.
 3. Groot tekort aan huishoudhulpen: zoveel kan je verdienen
  Jobat.be

  Groot tekort aan huishoud­hul­pen: zoveel kan je verdienen

  De heropleving van de economie laat zich duidelijk merken in de vele vacatures. Eind juni piekte dat aantal op maar liefst 172.437, één vijfde meer dan een maand geleden en het hoogste aantal in 10 jaar tijd. De grootste vraag is die naar schoonmakers, vooral aan huis, volgens het systeem van dienstencheques. Maar wat houdt zo’n job precies in? Hoeveel verdien je? En wat zijn de voor-en nadelen? Jobat.be vroeg het aan dienstenchequebedrijf Tempo-Team @home.

iHLN