Elon Musk.
Volledig scherm
Elon Musk. © AP

Volgens Elon Musk hebben we binnen 5 jaar geen menselijke taal meer nodig

In een podcast van The Joe Rogan Experience  deed Elon Musk deze week uit de doeken welke baanbrekende plannen hij en zijn team bij Neurolink nog hebben voor de komende jaren. Een van die hoogtechnische snufjes is een chip die kan ingeplant worden in de hersenen. In de eerste plaats wil Musk daarmee hersenziekten oplossen, maar hij ziet het grootser. Volgens hem gaan we binnen vijf tot tien jaar zelfs geen menselijke taal meer nodig hebben. 

32 reacties

 • Danny De Graeve

  9 maanden geleden
  Zou hij zijn materiaal bij zichzelf of zijn familie inplanten? Denk het niet. Die kerel is een gevaar voor de beschaving op deze planeet en moet gestopt worden.
 • Hennie Hurkmans

  1 jaar geleden
  Echt werken wordt ook steeds minder belangrijk hierdoor. Wellicht heeft het wel zijn voordelen voor spirituele ontwikkeling mits we niet nog geobsedeerder worden met kennis. Meer vrije tijd heeft hiervoor de mogelijkheden. Ik vind het wel een beetje jammer dat het menselijke hierdoor een beetje ondermijnd wordt en opzij geduwd wordt.
 • Gino Denil

  1 jaar geleden
  Vooral interessant voor Big Brother. Wil je een ander gedrag van de bevolking. Verstuur gewoon een update van het programma.
 • Daniel Paelinck

  1 jaar geleden
  We hebben al social media zodat we elkaar niet meer moeten zien, en nu dat? Als het zo verder gaat zal een mens niets meer moeten doen, bij de geboorte aansluiten op een machine die hem intraveneus voedt en het internet, niet meer als een plant in een bloempot.
 • benny vandersanden

  1 jaar geleden
  De enige echte vrijheid die iemand bezit is zijn denken. Het idee alleen al om in gezonde hersenen een chip in te planten die door anderen geherprogrammeerd of zelfs gehackt kan worden? Nooit van mijn leven!
 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 2. Hoe herken je een frauduleuze webshop? “Als er geen icoon met een slotje voor de url staat, moet er een belletje rinkelen”
  PREMIUM

  Hoe herken je een frauduleu­ze webshop? “Als er geen icoon met een slotje voor de url staat, moet er een belletje rinkelen”

  Voor de dag van de webshop – vandaag, 22 oktober – waarschuwt BeCommerce, de Belgische vereniging voor e-commerce, voor frauduleuze webwinkels. Dit jaar zijn er al 58 fake webshops met een domeinnaam op eindigend op '.be’ opgerold. Die websites worden steeds realistischer, terwijl we ook veel meer online kopen. Budgetexperte Sara Van Wesenbeeck vertelt daarom hoe je nep van echt kan onderscheiden en geeft tips om de valstrikken van malafide webshops te vermijden.

iHLN