Vlaamse YouTuber berispt door reclamewaakhond: "Steel bankkaart van je ouders om mijn trui te kopen"

VTM NIEUWS
De Jury voor Ethische Praktijken inzake Reclame (JEP) heeft een Vlaamse tiener op de vingers getikt omdat hij heeft opgeroepen om zijn truien te kopen en daarvoor desnoods de bankkaart van hun ouders te stelen. Dat is een overtreding van de wet, dus wordt hij berispt.

Nathan Vandergunst is 19 jaar en als vlogger beter bekend als 'Acid'. Hij heeft ruim 400.000 volgers op YouTube. De tiener is online zó populair dat hij zelfs een eigen kledinglijn heeft. Om die te promoten maakte hij een vlog, waarin hij mensen aanspoort om zelfs de bankkaart van hun ouders te stelen.

Het is de eerste keer ooit dat de Raad voor de Reclame zich uitspreekt over dit soort zaken. De video staat, een week na de berisping, nog steeds online. Acid heeft inmiddels een reactie geplaatst in een nieuw filmpje:
11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Dieter Detrem

  Weer een uit de context gerukte uitspraak. Ik stel voor dat de mensen die hier negatief reageren eens een paar clips bekijken. Ze zullen begrijpen dat het zijn sarcastische manier van doen is, zoals in elke video, die nu onterecht wordt uitvergroot en hem nu de das omdoet. Dit gaat zo met de meeste youtubers die in het nieuws komen. Maar doordat van de oudere generatie amper mensen naar deze youtubers kijken verstaan ze er geen hol van.

 • Rik Bogaert

  Laat hem maar eens 2 jaar werkstraf doen! Zal wel kalmeren met zijn grote muil!

 • Maxim Vervoort

  Ik vind dat ze er zo en drama gemaakt hij bedoelt het als grapje

 • Kenny Durinck

  Carottentrekkers hier in België...

 • Nick Huyretles

  Alsof hij hier van wakker ligt!