Vine-oprichter brengt opnieuw app uit voor korte video's

Byte-app
byte Byte-app
De medeoprichter van Vine heeft zijn nieuwe app ‘byte’, met een kleine b, uitgebracht. Net als Vine en Chinese concurrent TikTok is het een videoplatform waarop gebruikers clips van zes seconden kunnen uploaden. De app is er voor iOS en Android.

Byte is gemaakt door Amerikaan Dom Hofmann, die samen met Rus Yusupov en Colin Kroll in 2012 ook Vine oprichtte. Hofmann werkt sinds enkele jaren aan byte. In 2018 werd nog bekendgemaakt dat de release van de app voor onbepaalde tijd werd uitgesteld wegens financiële strubbelingen.

Voor nu heeft byte enkel de functie om een zes seconden durende video te posten. Die video’s kunnen ondergebracht worden in rubrieken als komedie, gaming en fitness en andere gebruikers kunnen ze ‘rebyten’ en ze verder verspreiden onder hun volgers. Verder is er een like- en reactiesysteem. Een mogelijkheid om video te knippen en plakken, is er nog niet.

Hofmanns eerdere videoplatform, Vine, was erg populair tijdens zijn levensloop, van 2013 tot 2017. Twitter nam de dienst over en zette er een streep door in 2017. Een reden werd niet gegeven.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Thomas Anderson

    En opnieuw wie kan het wat schelen zo zijn er zovelen....

  • Feline Noé

    Vine was gewoon het beste. Ik had me nooit meer kunnen amuseren met de creativiteit van willekeurige mensen/talenten. Hopelijk evengoed en populair.