Thinkstock & RV
Volledig scherm
PREMIUM
© Thinkstock & RV

Uitgetest: Facebook weet veel over mij, maar Google nog verdomd veel meer (+ alles wat ook jíj daarover moet weten)

Verbaasd hoeveel Facebook over je weet? Google weet zo mogelijk nog meer - en houdt al die gegevens ook minutieus bij. Van elke locatie waar je ooit bent geweest, wat je op het internet jaren geleden hebt opgezocht, welke foto's je hebt gedownload, welke filmpjes je hebt bekeken tot wat je in het verleden - gegeneerd én ongegeneerd - hebt gewist. Opvallend: je hoeft er zelfs geen Google-account voor te hebben. Ik, fervent iPhonegebruiker, ploos het uit. Conclusie: wat weet het verdomde Google verdomd veel over mij.

20 reacties

 • g rovers

  3 jaar geleden
  Grappig hoor als je denkt dat men niets over je weet omdat je een IPhone gebruikt. Hebben jullie nog steeds niet door dat het ganse internet onderhand enkel dient om data van iedereen te verzamelen en te verkopen. Anonimiteit op het net is utopie wat men ook beweert.
 • T.

  3 jaar geleden
  Aan IP adres hebben die bedrijven niets. Aangezien de meeste mensen thuis een dynamisch IP krijgen via hun ISP. Dat betekent dat het IP adres veranderd na x aantal tijd.
 • Jef Denijs

  3 jaar geleden
  Voor alles bestaan er alternatieven google : DuckDuckGo en Startpage (deze laatste znd je gegevens trouwens anoniem naar de google zoekmachine), voor facebook : Diaspora, Friendica...
 • Bjørn Schoofs

  3 jaar geleden
  Om te beginnen niet werken via google.be of google.com. Gebruik startpage.com. Die zoeken via Google, maar jouw IP adres wordt niet vrijgegeven.
 • Hugo Bavré

  3 jaar geleden
  Wat ben je aan het doen? Was de vraag die ik kreeg van Facebook. Wat een indiscretie. Met wat moeit men zich. Niet te geloven dat mensen ingaan op zulk arrogant gedrag zonder respect voor privacy. Naar mijn gevoelen crimineel gedrag. Onmiddellijk mijn profiel gewist. Facebook liefhebbers verzinnen allerlei drogredenen om de gevaren die aan het gebruik van Facebook en Google verbonden zijn te minimaliseren of te ontkennen. Verdwaasde wereld.

iHLN