Uber werkt aan nieuwe app: taxi's en eten in één

Binnenkort zou je een taxi en eten in eenzelfde app kunnen bestellen.
ANP XTRA Binnenkort zou je een taxi en eten in eenzelfde app kunnen bestellen.
Uber wil een nieuwe app op de markt brengen. Gebruikers kunnen daarin zowel hun taxiritten als hun maaltijden bestellen. Uber en Uber Eats moeten namelijk samengevoegd worden. De nieuwe app moet het besturingssysteem voor je dagelijkse leven worden, zegt Uber. De veranderingen worden momenteel getest in honderden steden.

Uber werkt ook aan een paar andere innovaties. Een daarvan is een pincode. De passagier krijgt een code van vier cijfers, die moet worden doorgegeven aan de chauffeur. Pas als die de code invoert in de app, kan de rit starten. Daarnaast wil Uber zogeheten ultrasoon geluid gebruiken om te controleren of passagiers wel in de juiste auto zitten. In sommige plaatsen kunnen chauffeurs en passagiers straks automatisch een sms naar een alarmcentrale sturen. Politie, brandweer en ambulance weten dan in wat voor auto iemand zit, wat het kenteken is en waar de auto zich bevindt.

Bekijk ook: Vrouw bijt Uberchauffeur zonder reden

Bekijk ook: Dronken man denkt dat hij in een Uber stapt...
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Pier Langemans

    nog nooit gebruikt die uber...