Twitter test felgekleurd label voor misleidende tweets van politici

AFP
Twitter is bezig met een test waarbij tweets van politici met feitelijk onjuiste informatie een felgekleurd label krijgen met de tekst dat de tweet ‘schadelijk misleidend’ is. Dat werkt via moderatie van gebruikers.

De functie merkt een tweet aan als ‘schadelijk misleidend’ als genoeg andere twitteraars de tweet als zodanig hebben aangemerkt via een puntensysteem, schrijft NBC News. Twitter heeft het bestaan van de test bevestigd. Daarbij maakt het systeem ook onderscheid tussen diverse twitteraars op basis van moderaties uit het verleden.

Oranje

Als een tweet een oranje label krijgt met de tekst dat het ‘schadelijk misleidend’ is, dan zal Twitter de verdere verspreiding van de tweet beperken. De functie is een van de manieren waarop Twitter misleidende informatie van zijn platform wil gaan weren. Twitter hint erop dat er meer testen zijn, maar zegt niet wat die inhouden.

Vermoedelijk wil Twitter een nieuwe functie als deze live zetten in de komende maanden, al is dat nog niet bevestigd. In november zijn de Amerikaanse presidentsverkiezingen en het doel van deze functie is onder meer de verspreiding van desinformatie tijdens verkiezingen tegen te gaan.
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Karel Valgaern

    nva'ers en vb'ers gaan nogal kleurtjes krijgen, amai! Zie constant leugens en fake news van hen.

  • Willy VanErps

    Allemaal goed en wel maar hoe (on)partijdig zijn deze moderators en Twitter zelf? Is deze test hack vrij? Kan ze beïnvloed worden door robots? Enz, enz

  • Krystobal Nada

    gaat Twitter nu al aan politiek en bepalen wat misleidend is of niet… Belachelijk gewoon...