Twitter overweegt wel degelijk edit-knop, maar “nog heel veel vragen”

Twitter-CEO Jack Dorsey vandaag in India.
REUTERS Twitter-CEO Jack Dorsey vandaag in India.
Twitter denkt na over een manier om gebruikers tweets te laten aanpassen. Maar het bedrijf heeft zelf nog heel veel vragen, maakte topman Jack Dorsey vandaag duidelijk tijdens een bijeenkomst in India. Dat meldt techsite The Next Web.

“Je moet goed nadenken over de manier waarop een editknop wordt gebruikt. Veel mensen willen zo'n knop omdat ze snel een foutje willen aanpassen, zoals een tikfout of een domeinnaam. Dat is haalbaarder dan mensen elke tweet ooit laten aanpassen'', zegt Dorsey. Het gevaar is dat mensen dan controversiële opmerkingen wegwerken of juist toevoegen. Dorsey: “We denken er al een tijd over na en we moeten het op een goede manier doen. We kunnen dit niet afraffelen.”

Eerder dit jaar drong onder meer realityster Kim Kardashian aan op een bewerk-knop. Ze deed dat op een verjaardagsfeest van haar man Kanye West en twitterde er later over. “Nu snap ik waarom ik was uitgenodigd”, reageerde Dorsey op Twitter.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Jurgen Van Den Bergh

    Laat het uit. Als ik verkeerd tweet dan wis ik hem en begin opnieuw.

  • Raphael Kerser

    Een edit-knop zou handig zijn voor schrijffouten, maar dan ga je veel mensen hebben die hun tweets gaan aanpassen om diegene die erop reageren in een slecht daglicht te stellen. Dus best duidelijk tonen als een tweet aangepast is en ook de mogelijkheid geven het origineel te zien. Of zet desnoods een limiet op het aantal karakters dat aangepast kan worden.