Trump: "Superlinkse sociale media beïnvloeden verkiezingen"

AFP
De Amerikaanse president Donald Trump heeft sociale media ervan beschuldigd dat ze proberen de komende verkiezingen te beïnvloeden. Die sociale media zijn namelijk "superlinks'', zei hij in een gesprek met het conservatieve weblog The Daily Caller.

Trump ging ook in op de vorige verkiezingen, waarin hij Hillary Clinton versloeg en werd verkozen tot president. "De echte inmenging was dat... als je kijkt naar alle, vrijwel alle socialemediabedrijven, die zijn superlinks en hebben een voorkeur voor Hillary Clinton. Misschien deed ik het beter omdat ik goed op Twitter en met sociale media ben, maar de waarheid is dat ze allemaal Hillary Clinton steunden. Als je kijkt naar Facebook en Google, zij stonden aan haar kant", aldus Trump.

De president heeft de Amerikaanse media en techbedrijven al vaker beschuldigd van linkse voorkeuren. Zo beweerde hij vorige week dat Google conservatieve media minder prominent laat zien dan andere media bij zoekopdrachten. "Ze controleren wat we wel en niet kunnen zien. Dit is een ernstige situatie, waar iets aan gedaan zal worden", voegde hij er aan toe. Eerder had Trump al kritiek op Amazon en de oprichter daarvan, Jeff Bezos. Die is ook eigenaar van de Washington Post, een van de belangrijkste kranten in de Verenigde Staten.

De Amerikanen mogen op 6 november weer naar de stembus. Ze kunnen dan hun stem uitbrengen voor een deel van de Senaat en hele Huis van Afgevaardigden. In beide kamers verdedigen de Republikeinen van Trump hun meerderheid.
22 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gino Denil

  Voor onnozel rechts - niet verstandig rechts want dat bestaat ook - is alles waar ze het niet mee eens zijn en niet overweg mee kunnen superlinks. En gelijk hebben ze. Dat is ook zo als je helemaal aan de uiterste rechtse kant staat.

 • Karel Tichmann

  @Peter Bonacasa: Als ik het zo van je lees, iemand gaat een restaurant binnen om te eten, wordt gewoon buitengezet. En dit is natuurlijk niet hatelijk, maar gewoon normaal?

 • Steve Van der Vekens

  Ook Apple, of ik koop geen nieuwe iPhone meer.

 • DIRK VAN BRUSSEL

  Blijkbaar zijn er hier veel Trump fans die het verder nieuws over Trump niet durven lezen ! Hij wordt door zijn eigen mensen gesaboteerd omdat hij er absoluut niets van bakt en gevaarlijk is met zijn ondoordachte handelingen en uitlaten.

 • Diane Bernaerts

  Haha, hij ziet de bui al hangen en heeft zijn excuus voor het verlies van de Republikeinen al klaar!