TomTom zal kaarten leveren voor nieuwe Huawei smartphones

Archiefbeeld.
ANP Archiefbeeld.
De Nederlandse navigatiedienstverlener TomTom gaat zijn kaarten en andere producten leveren aan de Chinese smartphonemaker Huawei. Dat bevestigt het Nederlandse bedrijf na berichtgeving van De Telegraaf.

Huawei werkt aan een eigen besturingssysteem voor zijn telefoons, nadat de toegang tot Android van het Amerikaanse Google door sancties beperkt is. De Verenigde Staten zetten Huawei eerder op een zwarte lijst, omdat het technologiebedrijf een risico voor de nationale veiligheid van het land zou vormen.

Ontwikkelaars van apps voor Huaweis nieuwe besturingssysteem kunnen door de deal voor hun apps gebruikmaken van zogeheten locatieservices van TomTom. Naast kaarten zijn dat bijvoorbeeld ook functies om kaarten mee te laten draaien op de telefoon.

Hoeveel geld er met de overeenkomst gemoeid is, wil TomTom niet bekendmaken. Ook over de termijn van het contract doet het navigatiebedrijf geen mededelingen, behalve dat het om een meerjarige overeenkomst gaat. Na het bericht schoot de beurskoers van TomTom bijna vijf procent omhoog.




3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Abdel Nasser

    Huawei zal een niche product blijven zonder de steun van westerse bedrijven.

  • Thomas Anderson

    Zo denk ik er over als Huawei mooi ondersteunde os heeft ben ook weg bij google!

  • Daniele Di Tomasso

    Als Huawei verder kan zonder google dan koop ik mij een Huawei. Het is beter dat de chinesen mij volgen dan de amerikanen. Want die begrijpen mij toch niet.