TikTok had kunnen weten dat jonge gebruikers Engels niet goed genoeg zouden snappen om te begrijpen waarmee ze precies akkoord gingen. Daarmee overtreedt de video-app artikel 12 van de Europese privacywet AVG.
Volledig scherm
TikTok had kunnen weten dat jonge gebruikers Engels niet goed genoeg zouden snappen om te begrijpen waarmee ze precies akkoord gingen. Daarmee overtreedt de video-app artikel 12 van de Europese privacywet AVG. © ANP XTRA

TikTok krijgt boete van 750.000 euro voor schenden van privacy kinderen

De Nederlandse Autoriteit Persoonsgegevens heeft een boete van 750.000 euro opgelegd aan TikTok. De populaire video-app zou de privacy van Nederlandse gebruikers hebben geschonden door de privacyverklaring alleen in het Engels aan te bieden. Dat schrijft Tweakers.

3 reacties

 • Wesley De Cock

  1 week geleden
  En gaat er een deel van die boete naar de gedupeerden, wier privacy geschaad is?
 • sara dos santos

  1 week geleden
  En dat is tiktok hun schuld ? Al die minderjarige die profielen faken om zo in die app te geraken … of facebook en instagram . Dat is hun fout ook omdat ze weten da ze te jong zijn maar om mee te kunnen doen gaan ze fake profiel maken en krijgen de app de schuld
 • Liesbeth Cuppens

  1 week geleden
  Kinderen hebben niets verloren op TikTok. Dansjes imiteren, gevaarlijke testen uitvoeren, een laag zelfbeeld krijgen,... Waarvoor is TikTok eigenlijk goed? In mijn tijd moedigde men kinderen aan om actief en creatief bezig te zijn. Nu moet men opletten dat de privacygegevens van kinderen niet grabbel worden gegooid. Geen goede evolutie, als het mij vraagt.
 1. Gebannen van TikTok zoals dochter van Staf Coppens, wat nu? “Computersysteem beslist”

  Gebannen van TikTok zoals dochter van Staf Coppens, wat nu? “Computer­sys­teem beslist”

  TikTok heeft het account van Nora Coppens, de 11-jarige dochter van Staf Coppens (40) en Monique van der Velden (47), geblokkeerd. Geloof vooral niet dat een medewerker van de video-app persoonlijk de delete-knop heeft ingedrukt. “Het algoritmesysteem bij TikTok staat zeer streng ingesteld”, legt sociale media-expert en vlogger Hannes Coudenys uit. Zijn er stappen die het meisje kan ondernemen om haar virtuele plekje op het platform terug te krijgen? En wat te doen wanneer Facebook of Instagram de sociale netwerkbanden doorknippen?

iHLN