Volledig scherm
© AP

Tiktok gaat in Italië kinderen jonger dan 13 jaar weren na dood meisje

Het bij jongeren erg populaire sociale netwerk Tiktok gaat in Italië onder druk van de autoriteiten kinderen weren die jonger zijn dan 13 jaar. Ook moet het bedrijf zelf meer inspanningen leveren om de correcte leeftijd van de gebruikers te checken. Dat meldt de Italiaanse privacywaakhond Garante.

2 reacties

 • Patrick Van Assche

  3 dagen geleden
  Maat voor niets maar de gewetens zijn gesust.
 • piet devlieger

  3 weken geleden
  En ze geloven dat die jongeren naar de vraag hoe oud ze zijn hun juiste leeftijd zullen opgeven als ze te jong zijn om toegang te krijgen ? KI zal het verschil niet zien tussen 12, 13 en 14 jaar. Wat een naïevelingen.
 1. Ineens is de mobilhome weer populair: zo financiert u de aankoop ervan
  Sparen

  Ineens is de mobilhome weer populair: zo financiert u de aankoop ervan

  Viroloog Marc Van Ranst prijst de mobilhome aan als het geknipte reisvervoer in coronatijden. Kneuterigheid ten top of juist très cool? De Belg lijkt toch vooral de laatste mening toegedaan. De camper kon de afgelopen jaren al op een groeiende interesse rekenen, maar lijkt vandaag nog populairder dan ooit tevoren. Goedkoop zijn ze dan weer niet, maar gelukkig kan u naar de bank voor een lening. Spaargids.be zocht uit waar u rekening mee moet houden.
 2. Dit zijn de Vlaamse TikTok-sterren waar uw kinderen naar kijken: “Ik kan er een mooi zakcentje mee bijverdienen”
  PREMIUM
  Showbizz

  Dit zijn de Vlaamse Tik­Tok-ster­ren waar uw kinderen naar kijken: “Ik kan er een mooi zakcentje mee bijverdie­nen”

  Wie thuis kinderen en tieners heeft rondlopen, hoort het woord ‘TikTok’ ongetwijfeld om de haverklap vallen. De van oorsprong Chinese video-app is dan ook razend populair onder onze jongeren. Maar wie zijn nu die Céline Dept, Nicolas Caeyers en Elodie Gabias waar ze het altijd over hebben? Wij maakten een overzicht van de tien bekendste Vlaamse TikTokkers waar uw kinderen maar niet genoeg van kunnen krijgen. Én we onderzochten hoeveel centen hun video’s in het laatje brengen. Spoiler: Alleen de strafste TikTokkers weten er ook effectief iets mee te verdienen.
 1. Dashcam filmt 'wielerterrorist' in Limburg
  Play

  Dashcam filmt 'wielerter­ro­rist' in Limburg

 2. 'Stitchy in Tooki Trouble' is nieuw Belgisch videospel voor Switch
  Play
  games

  'Stitchy in Tooki Trouble' is nieuw Belgisch videospel voor Switch

iHLN