Telenet trekt internetsnelheid op naar 1 gigabit per seconde

Klanten met een Speedboost-formule zien hun abonnement getransformeerd naar 'GIGA Speedboost', met een snelheid tot 1 Gbps in plaats van 400 Mbps.
BELGA Klanten met een Speedboost-formule zien hun abonnement getransformeerd naar 'GIGA Speedboost', met een snelheid tot 1 Gbps in plaats van 400 Mbps.
Telecomoperator Telenet trekt de snelheden op zijn vaste netwerk fors op. Voor klanten met een Speedboost-abonnement gaat dat tot 1 gigabit per seconde (Gbps), maar ook de goedkopere abonnementen krijgen een upgrade.

Telenet heeft de voorbije vijf jaar met 'De Grote Netwerf' ingezet op een grootschalige update van het vaste netwerk. Die operatie is nu rond: de capaciteit van het 600 megahertz-netwerk is verdubbeld naar 1,2 gigahertz. “Beeld je in dat de E19, waar je vandaag misschien in de file stond, ineens dubbel zoveel rijstroken heeft”, verbeeldt CEO John Porter het.

Speedboost

De meeste klanten met een internetabonnement zullen die aanpassing meteen voelen. De Basic Internet-formule gaat van 50 megabit per seconde (Mbps) naar 100 Mbps. Internet Fiber 100 en Internet Fiber 200 worden omgedoopt tot All-Internet, met snelheden van respectievelijk 150 in plaats van 100 Mbps en 300 in plaats van 200 Mbps. De klanten met een Speedboost-formule zien hun abonnement getransformeerd naar 'GIGA Speedboost', met een snelheid tot 1 Gbps in plaats van 400 Mbps. Zij surfen maar liefst tweeënhalve keer sneller dan voordien.

Chief Technology Officer Micha Berger en CEO John Porter kondigden de upgrade vandaag aan tijdens een persconferentie.
BELGA Chief Technology Officer Micha Berger en CEO John Porter kondigden de upgrade vandaag aan tijdens een persconferentie.

De gratis upgrades worden vanaf vandaag doorgevoerd en kunnen nog tot eind oktober in beslag nemen. Ook Telenet Business-klanten krijgen trouwens een upgrade. 

500 miljoen euro

De Mechelse telecomoperator heeft in totaal 500 miljoen euro geïnvesteerd in de operatie. Een 300-tal technici heeft de voorbije vijf jaar zowat 2 miljoen netwerkcomponenten vervangen. “De belangrijkste verwezenlijking van Telenet in de voorbije vijf jaar”, maakt Porter zich sterk. “Dit is het beste netwerk in Europa, en zover wij weten in het hele westelijke halfrond. We kunnen rivaliseren met Zuid-Korea.” 

Bekijk hier het overzicht van de nieuwe internetsnelheden per abonnementsformule:

Telenet55 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Wesley Van den Borre

  'gratis' na eerst 20x de prijs opgedreven te hebben met 1 of 2 euro per maand...

 • ROBERT GERTS

  In andere landen hanteren ze deze downloadsnelheid reeds lang. En daar is de uploadsnelheid evenredig. Dus ook bv. 300 mbps

 • Bart Vanlierde

  Thienpont Tom, maak je modem los, en wissel hem in de winkel, dit is 100% gratis.

 • Martine Vandenbussche

  Mensen STOP met oneerlijke en onredelijke facturen te betalen! Ik help elke dag mensen aan veel goedkopere factuur voor identiek DEZELFDE diensten met 100% klantenservice! Geen reclame alleen de mond op mond reclame door tevreden klanten. Laat weten indien ik u ook interesse hebt om elke maand te besparen.

 • Thienpont Tom

  Net de melding gekregen dat nieuwe snelheid enkel behaald kan worden me recente modem. Tot daar ok. Nu komt de aap uit de mouw ... Nieuwe modem bij zelfinstallatie is 35 € !!! Dacht nochtans dat ik elke maand huur betaal vooral dat gerief. Meer dan 100€ en dan durven ze dit nog te vragen. Ben boos, heel erg boos maar de andere aanbieders zijn even duur. Dus eigenlijk is er geen alternatief.