Telenet lanceert onder merknaam ‘Tadaam’ tv en internet zonder kabel

Voor 40 euro per maand biedt Tadaam een modem die het 4G-signaal omzet in wifi, om overal in België te surfen.
Photo News Voor 40 euro per maand biedt Tadaam een modem die het 4G-signaal omzet in wifi, om overal in België te surfen.
Telenet lanceert een aanbod om te surfen en televisie te kijken zonder dat er een kabel aan te pas komt, maar dat werkt via mobiel internet. Het doet dat niet onder de eigen merknaam, maar als Tadaam. De goedkoopste formule kost 40 euro per maand. Klanten mogen echter niet veeleisend zijn: kinderziektes zijn mogelijk.

De techsite Tweakers lanceerde het nieuws als eerste, nadat enkele surfers de dienst hadden opgemerkt. Telenet heeft zelf geen communicatie uitgestuurd over de nieuwe formules. Aan de website Tadaam.be is ook niet meteen te zien dat Telenet erachter zit. “Tadaam is een zelfstandige eenheid binnen Telenet”, luidt het.

Het is een moeilijke kwestie voor Telenet. Enerzijds heeft het bedrijf jarenlang geïnvesteerd in de traditionele kabel en heeft het er dus alle belang bij om klanten aan die kabel te binden, maar anderzijds zijn er steeds meer jongeren die alleen nog tv kijken via streaming en geen traditioneel tv-aanbod meer willen. 

Met Tadaam biedt Telenet de flexibiliteit waar de kabelknippers om vragen: het is een aanbod zonder datalimiet en open om te gebruiken naast Netflix of andere streamingdiensten, zonder opgedrongen decoder.

40 euro per maand

Voor 40 euro per maand biedt Tadaam een modem die het 4G-signaal omzet in wifi, om overal in België te surfen. Televisie kijken kan op verschillende manieren, onder meer via smartphone, tablet, Android TV of Apple TV. Voor nog 10 euro extra is de snelheid hoger (tot 50 mbps in plaats van 40 mbps) en kan op drie schermen tegelijk gekeken worden.

Het televisieaanbod bevat 16 kanalen. Het gaat om de Vlaamse zenders van de drie grote omroepen, de Franstalige openbare omroep RTBF en de kinderzenders Nick Jr. en Nickelodeon Spike.

Kinderziektes

Tadaam waarschuwt potentiële klanten wel dat het nog om een testproduct gaat, “waarbij zowel bepaalde technische als operationele elementen worden onderzocht en opgevolgd”. Kleine kinderziektes zijn niet uitgesloten, luidt het. “En klanten mogen niet dezelfde eisen stellen aan Tadaam dan aan een volledig doorontwikkeld product inclusief klantenondersteuning.”
9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Sjonny Martero

  Bvb Wififree is een ramp in Blankenberge ter hoogte van haven. En ze zouden nu draadloos iets voorzien betalend? Met evenveel onzekerheid? Ik geloof dat Proximus veel beter is. Ik bel om problemen met het signaal Wififree in tweede verblijf. Ze probeerden mij een betalend extra abonnement aan te smeren. Dégoutant.Tijd om over te stappen. Proximus-signaal is daar beter.

 • Hans Schoen

  Sommige mensen betalen al jaren boven de honderd eu!? Dat is enorm veel, belachelijk te veel. Zelfs al geef je raad, ze blijven. Toch typisch voor Belgen! Hokvast in gewoontes en willen bedrogen worden.

 • Erwin Van Roy

  Tja de klagers hier Scarlett heb je voor 40 euro maar wat mijn verbruik is zowel op 6 gsm’en 4 smart tv’s 3 laptop’s dan ben ik bij Telenet aan 150 euro het goedkoopste onbeperkt internet onbeperkt bellen 25 GB 4g play sport en play more. 2 decoders en 2 Chrome cast WiFi versterkers en alles gaat prima. Ik verbruik ongeveer in huis 950 GB per maand en 25 GB 4g op de gsm’en. Noem mij een die goedkoper is voor dit alles.

 • Christophe Dhont

  Bij scarlet heb je voor 40 euro tv, internet en telefoon en hier alleen internet

 • romy verhove

  Nog een drukmiddel om geld uit de klant zijn zakken te halen ,dat hebben ze dit jaar ook weer bewezen !