De gsm-mast in het Limburgse Pelt die zaterdagavond in brand werd gestoken.
Volledig scherm
De gsm-mast in het Limburgse Pelt die zaterdagavond in brand werd gestoken. © BELGA

Telecomwaakhond verbergt online kaart met locaties van gsm-antennes in België na vandalisme in Pelt

De federale telecomregulator BIPT heeft zijn kaart met locaties van gsm-antennes in ons land afgeschermd na vandalisme aan een mast in Pelt afgelopen weekend. Het BIPT waarschuwt ook voor de ernstige gevolgen van vandalisme.

3 reacties

 • Anja De Vries

  1 jaar geleden
  Nou hier achter staat zo een ding en ik slaap al 14 dagen bijna niet..deze is nu 3 weken in gebruik met 5G... en heb al 2 dagen suizende oren...5G niet schadelijk....waarom is zwitserland er dan mee gestopt na massale ziekte...onafhankelijk onderzoek!!!!!!!!!!!!!!!
 • Gino Denil

  1 jaar geleden
  Er wordt ongetwijfeld onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek verricht. Dat soort verhalen over schadelijkheid krijg je elke keer bij nieuwe technologische innovaties. De trein, de telefoon, de auto, vliegtuigen, de radio, de TV, de microgolfoven, vaccinaties, de computer... Ondertussen is onze levensverwachting 80. Voor al die uitvindingen was die 40.
 • Jo Van Echelpoel

  1 jaar geleden
  Nog een stap verder achteruit. Ipv terdege onafhankelijk onderzoek te voeren en openlijk te delen. Morgen verplicht men mij bij wet om een gsm te kopen.
 1. Vier zendmasten in brand gestoken in Nederland, telecomaanbieders gaan uit van 5G-terreur

  Vier zendmasten in brand gestoken in Nederland, telecomaan­bie­ders gaan uit van 5G-ter­reur

  De afgelopen week is in Nederland vier keer aangifte gedaan van brandstichting in zendmasten voor mobiele netwerken. Bij antennes in Liessel, Beesd, Rotterdam en Nuenen werd de bekabeling door het vuur zwaar beschadigd, zegt directeur Rob Bongelaar van Monet, dat namens de Nederlandse mobiele netwerkoperators KPN, T-Mobile en VodafoneZiggo de plaatsing van antennes afstemt met overheden. Vermoedelijk gaat het om protestacties tegen 5G.

iHLN