Apple en Google leveren met respectievelijk iOS en Android de twee belangrijkste besturingssystemen voor smartphones. Als zij de handen in elkaar slaan, is nagenoeg de volledige smartphonemarkt gedekt.
Volledig scherm
Apple en Google leveren met respectievelijk iOS en Android de twee belangrijkste besturingssystemen voor smartphones. Als zij de handen in elkaar slaan, is nagenoeg de volledige smartphonemarkt gedekt. © thinkstock

Technologiereuzen Google en Apple kondigen samenwerking aan rond apps in de strijd tegen het coronavirus

Technologiereuzen Google en Apple gaan samenwerken om overheden te helpen met de uitrol van "contact tracing apps" in de strijd tegen het coronavirus. Er zal wel altijd toestemming nodig zijn van de gebruiker, benadrukken de bedrijven.

 1. Coronacrisis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?
  Sparen

  Coronacri­sis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?

  Het voorbije jaar heeft de manier waarop we bankzaken uitvoeren serieus veranderd. We bankieren massaal digitaal, sparen meer dan ooit en ook jongeren wagen zich nu vaker aan beleggingsfondsen. Ook de banken zelf moesten zich pijlsnel aan de nieuwe realiteit aanpassen. Hoe bracht uw huisbank het er vanaf? Heeft ze u in positieve zin verbaasd of was u eerder ontgoocheld? Laat het ons weten via deze korte online enquête.
 1. Morgen vieren de Amerikanen Thanksgiving. Maar wat is dat?
  Play

  Morgen vieren de Amerikanen Thanksgi­ving. Maar wat is dat?

 2. André Hazes Junior wil deze Hedwig wel heel graag in zijn 'The Voice Senior'-team
  Play

  André Hazes Junior wil deze Hedwig wel heel graag in zijn 'The Voice Senior'-team

iHLN