Te oud voor computers? 8 op de 10 senioren wil gerust nog bijleren

Google
Ouderen en technologie: het is vaak geen vanzelfsprekende combinatie. Nochtans staan vijfenvijftigplussers best positief ten opzichte van nieuwe technologie. Dat blijkt uit een bevraging van Google en Beego naar aanleiding van de eerste “55+ dag” in Brussel. In de gratis workshop kregen vijfenvijftigplussers een spoedcursus ‘internetten’.

Uit de online bevraging van een vijfhonderdtal senioren blijkt dat 82 procent van de ondervraagden zich niet te oud voelt om te leren omgaan met nieuwe technologie. Ongeveer evenveel mensen zien technologie als de ideale manier om eenzaamheid tegen te gaan. Gewapend met e-mail of chat-app kunnen ze immers makkelijker in contact blijven met familie en vrienden.

De populairste manier om contact te houden is via de smartphone: maar liefst 68 procent van de ondervraagden beschikt over een eigen mobiel toestel.

Virtual reality

Om senioren veilig te leren surfen, organiseerde Google en Belgische start-up Beego vandaag de eerste “55+ dag”, een gratis workshop in Brussel. Een zeventigtal vijfenvijftigplussers leerden er meer over veilig internetten, online foto’s bewaren en Google Maps. Tot slot werden enkele demonstraties gegeven rond virtual reality, waarbij de senioren ook zelf de VR-bril konden opzetten. 

Google zal voortaan overigens elke maand gratis workshops aanbieden die specifiek op ouderen zijn gericht. “Hiermee willen we het voortouw nemen om senioren meer te betrekken in de digitale maatschappij”, aldus Michiel Sallaets, woordvoerder bij Google Belgium.

Google2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Yvan Lissens

    Ik ben zelf vijfenvijftigplusser en herstel regelmatig computers en/of software van de jongere generatie. Zelf ben ik begonnen met de ZX Spectrum van Sinclair, heb toen mijn eerste stappen gezet in programmeren in Basic en ik was verkocht, het is altijd een hobby gebleven. Wat ik wel merk is dat de jongere generatie gewoon echt gebruikers geworden zijn, een probleem oplossen met hard- of software kunnen ze niet meer.

  • Emiel Van Kerckhoven

    In Antwerpen worden deze diensten al meer dan 10 jaar gratis aangeboden