De groei van nieuwe leden was in het derde kwartaal dubbel zo groot als in dezelfde periode vorig jaar.
Volledig scherm
De groei van nieuwe leden was in het derde kwartaal dubbel zo groot als in dezelfde periode vorig jaar. © REUTERS

Squid Game helpt Netflix in strijd met Disney en Amazon: miljoenen abonnees erbij

Netflix heeft in het derde kwartaal van dit jaar veel meer abonnees binnengehaald dan het bedrijf zelf had verwacht. Mede door de grote populariteit van de serie ‘Squid Game’ kreeg het streamingplatform er liefst 4,4 miljoen abonnees bij. Daarmee was de aanwas van nieuwe leden dubbel zo groot als in dezelfde periode vorig jaar.

  1. Is ‘Squid Game’ te gewelddadig voor kinderen? En wat moet je doen als ouder? Media-experte geeft antwoorden: “Praat erover”

    Is ‘Squid Game’ te geweldda­dig voor kinderen? En wat moet je doen als ouder? Me­dia-experte geeft antwoorden: “Praat erover”

    ‘Squid Game’ is de meest succesvolle Netflixserie ooit. In de serie proberen een aantal gelukzoekers een grote geldpot te winnen, maar daarvoor moeten ze spelletjes doorlopen waarbij ze op een gruwelijke manier om het leven kunnen komen. De serie is ook populair bij kinderen, maar is die niet te gewelddadig voor kinderen? En wat moet je doen als ouder? Professor Mediastudies van Universiteit Gent, Sofie Van Bauwel, legt het uit in onderstaande video's.

iHLN