Spotify test duurder gezinsabonnement

Getty Images
Gezinnen in Scandinavië moeten binnenkort meer betalen voor hun Spotify-abonnement. De streamingdienst verhoogt de prijzen van de familie-abonnementen met 13 procent, om te kijken of mensen bereid zijn meer voor de muziek te betalen. Het gaat om een test, het wil niet zeggen dat de prijsverhoging permanent is of dat ook mensen in andere landen meer moeten betalen, meldt persbureau Bloomberg op basis van bronnen.

Het huidige gezinsabonnement van Spotify in Finland, Zweden, Noorwegen en Denemarken kost ongeveer 10 euro per maand. Vijf mensen kunnen er tegelijk gebruik van maken. In België kost het ‘Premium for Family’-abonnement 14,99 euro per maand.

Spotify staat onder druk van muzieklabels, die vinden dat de prijzen omhoog moeten gaan. Spotify had de prijzen de afgelopen jaren verlaagd om zijn marktaandeel te vergroten.

Spotify is de grootste streamingdienst ter wereld met meer dan 100 miljoen betalende gebruikers. Spotify maakt nog altijd geen winst.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Rudy Van Daele

    Ben blij dat we weer tot de duurste zijn voor dezelfde service.