Spotify lanceert speciale ‘Pet Playlist’ en wil honden die alleen thuis zitten helpen ontstressen

thinkstock
Internetmuziekplatform Spotify heeft vandaag speciale streamingdiensten gelanceerd voor dieren én een podcast om honden te ontstressen die thuis alleen gelaten worden.

"Het algoritme van onze Pet Playlist laat gebruikers van Spotify toe om gepersonaliseerde playlists te genereren op basis van muzieksmaken van baasjes, type dier en karakter", aldus het platform in een persbericht. "Zo zou een energieke hond bijvoorbeeld een playlist kunnen krijgen met levendige muziek, en een angstige kat langzamere ritmes.”

In de podcast voor viervoeters wordt dan weer een uur lang gesproken tegen de hond, om die op zijn gemak te stellen na het vertrek van zijn baasje. Daarna volgen rustgevende muziek en originele geluidsontwerpen. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.