Spaanse universiteit start met opleiding influencer en je kan er alle kneepjes van het vak leren

Instagram
Een carrière als influencer op het oog? Dan is een nieuwe opleiding die je vanaf volgend academiejaar kan volgen aan de Universidad Autónoma de Madrid misschien wel iets voor jou. Studenten krijgen er niet alleen vakken als toegepaste economie, psychologie en communicatie, maar leren er ook een sterke persoonlijkheid te ontwikkelen en om te gaan met trollen en haters.

De opleiding heet ‘Intelligence Influencers: Fashion & Beauty’ en wordt in goede banen geleid door zakenvrouw en designer Ágatha Ruiz de la Prada. Ze duurt 5 maanden, omvat 500 uren en start op 19 oktober. Het zal ook mogelijk zijn om de lessen online te volgen. Colleges luisteren naar namen als ‘Fashion, styling and trends’, ‘Creation of the personal brand in the network’, ‘Fashion Psychology’ en ‘Communication for ‘influencers’’.

Creativiteit

Flink wat aandacht zal gaan naar creativiteit, met workshops rond styling en personal image, fotografie, video en het schrijven van content. Maar er is ook aandacht voor de donkere kant van het internet, waarbij gezocht zal worden naar wat er soms schuilgaat achter de perfecte foto’s die op sociale media verschijnen en de psychologische impact van een leven in de schijnwerpers. Studenten zullen leren hoe ze met stress moeten omgaan en de druk om dagelijks iets te publiceren. Ze zullen ook te weten komen hoe ze hun persoonlijkheid verder kunnen ontwikkelen en hoe ze het hoofd kunnen bieden aan tegenslagen en de constante kritiek van trollen en haters. (lees hieronder verder)

We are having such an amazing time in Seychelles 💃🏻💃🏻💃🏻 I don't want to leave 😭 Where should we travel on our next family vacation?

247.1K vind-ik-leuks, 2,700 reacties - Huda Kattan (@hudabeauty) op Instagram: 'We are having such an amazing time in Seychelles 💃🏻💃🏻💃🏻 I don't want to leave 😭 Where should we...'

Er zal ook les worden gegeven over de modewereld en hoe consumenten in elkaar zitten, de legale aspecten van sociale media en het opstellen van een marketingstrategie en een goed businessplan, zodat je te weten komt hoe je het beste een inkomen kan verdienen uit sociale media.

Nood

Volgens de universiteit komt de opleiding tegemoet aan een reële nood. De jaarlijkse omzet van influencers wordt wereldwijd geschat op 1 miljard euro en dat brengt verantwoordelijkheid met zich mee. “Influencers zijn echte opiniemakers”, aldus Manel Torrents, een van de directeurs van de opleiding. “Door hun invloed hebben ze flink wat macht. Als hen niet verteld wordt hoe ze daarmee om moeten gaan, kan dat heel gevaarlijk zijn.” (lees hieronder verder)

WAVY OR STRAIGHT HAIR? 😏

2.8 m vind-ik-leuks, 88.9K reacties - Lele Pons (@lelepons) op Instagram: 'WAVY OR STRAIGHT HAIR? 😏'

Dat beaamt zijn collega Manuel de Juan: “Ze moeten beseffen dat ze met één muisklik een bedrijf kunnen kelderen”, klinkt het bij hem. “En vaak hebben ze niet genoeg ervaring en bagage om daar uit zichzelf mee om te gaan. Ze moeten weten dat volgers hebben geen grap is.”

Inschrijven

Inschrijven kan vanaf maandag 27 augustus 2018. Wie een officieel diploma wil, zal de colleges in persoon moeten bijwonen. Wie genoegen neemt met de ervaring en een certificaat, kan de lessen ook online volgen in de ‘virtual classroom’.

uR wHaCk cAm

707.1K vind-ik-leuks, 5,912 reacties - Cameron Dallas (@camerondallas) op Instagram: 'uR wHaCk cAm'
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • oswald billiet

    Dat zal hier in dit land nooit gebeuren want alle politiekers zijn influenzers in de eerste plaats.

  • Diane Bernaerts

    Ik vraag me af wat voor soort mensen zo'n "influencers" volgt. En hoe WORD je eigenlijk influencer?

  • Benny De Keyzer

    De belangrijkste voorwaarde vergeten ze te vermelden: je moet jong zijn en er goed uitzien, anders kan je een 'carrière' als influencer vergeten (volgens mij heb ik nog nooit een lelijke vette oude vent gezien die zijn geld verdiend als influencer). Trouwens: is het wel een goed idee om een studie richting uit te vinden die nog meer influencer wil kweken?!