Kan een technologisch hebbedingetje de risico's van sexting inperken? Telenet probeert het met het 'digitaal condoom', een app die moet verhinderen dat seksueel getinte foto's ongewild op de speelplaats of op de werkvloer belanden.
Volledig scherm
Kan een technologisch hebbedingetje de risico's van sexting inperken? Telenet probeert het met het 'digitaal condoom', een app die moet verhinderen dat seksueel getinte foto's ongewild op de speelplaats of op de werkvloer belanden. © Telenet

Sexting met Telenet-app toch niet zo veilig: onderzoekers van UGent omzeilen beveiliging al snel

De app van Telenet om pikante foto's te beschermen met een watermerk, is niet zo veilig als beweerd. Dat zeggen onderzoekers van de UGent. Ze konden het watermerk met behulp van "een relatief eenvoudig AI-algoritme" verwijderen.

5 reacties

 • Joris Vanderaert

  2 jaar geleden
  Het artikel spreekt niet over jongeren, Willem Pots. Het lijkt me een aanname zonder fundament dat het vooral of alleen jongeren zouden zijn die aan sexting doen. Dat jij dat vroeger niet deed kan ik aannemen, toen bestonden nog geen smartphones. De vraag is eerder of dat vroeger ook niet gedaan zou zijn àls er toen smartphones bestonden. Die aanname durf ik wél maken.
 • Willem Pots

  2 jaar geleden
  eigenlijk zielig dat jongeren tegenwoordig technologie nodig hebben om sexualiteit te verkennen. Toen ik jong was, gingen we simpelweg achter een hoekje wat "verkennen". Dat was veel leuker en er was geen beeldmateriaal waarvan je bang moest zijn dat het ergens terecht kwam waar je het niet wilde hebben :-)
 • Tom Carlier

  2 jaar geleden
  Waarschijnlijk werd hier een GAN gebruikt met als input foto's met watermerk en als labels de originele foto. Uiteindelijk krijg je een netwerk dat inderdaad redelijk goed dergelijke watermerken kan wegnemen. Een mooie toepassing van deze techniek is bv SRGAN, dat lage resolutie foto's omvormt naar een hogere resolutie.
 • Ben Strubbe

  2 jaar geleden
  Echt !? Walter Van Criekinge !? De gemiddelde, zelfs bovengemiddelde tiener kent er geen jota van, zelfs de meeste computer-experten weten niet hoe er aan te beginnen. De gemiddelde tiener kan alleen maar op knoppen drukken. Ik heb mij afgevraagd waarom Telenet zich geroepen voelde hier iets aan te doen.
 • Walter Van Criekinge

  2 jaar geleden
  Goed gedaan van die mannen, wat onze tieners zijn goed op de hoogte van AI-algoritmes.

iHLN