Samsung vervolgd om 'waterbestendige' Galaxy

EPA
Samsung is in Australië voor de rechter gesleept. Het bedrijf zegt dat Galaxy-smartphones waterbestendig zijn. In advertenties op sociale media, tv, reclameborden en in folders is te zien dat mensen met een telefoon in de hand de oceaan of een zwembad in duiken. Misleiding, vindt de consumentenwaakhond.

De klacht gaat over meer dan driehonderd advertenties. Samsung zei daarin dat de Galaxy-smartphones een half uur lang anderhalve meter onder water kunnen overleven. Volgens de Australian Competition & Consumer Commission heeft Samsung dat nooit getest, en kon het dit dus ook niet claimen. Bovendien wees Samsung claims van gebruikers met waterschade af. 

"Om klanten te lokken heeft Samsung de Galaxy's laten zien in situaties waarin ze niet gebruikt zouden moeten worden", aldus de waakhond. De klacht gaat over de Galaxy-modellen S10e, S10, S10 Plus, S9, S9 Plus, S8, S8 Plus, S7, S7 Edge, Note 9, Note 8, Note 7, A8, A7 en A5.
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Roel Mick

  Dikke zever. Heb al 50 leer met mijn S9 in het water geweest. Niks gebeurd. Prachtig toestel

 • Erwin Lambrechts

  S7 edge neem ik al 4 jaar mee in zwembad En nooit problemen ondervonden

 • Gino Denil

  Ze hebben nooit geclaimd dat hij een was- en zwierbeurt in een wasmachine overleeft, Jan Rodrigus.

 • Jose Van Hauwaert

  Mijn S7 Edge heeft het een nacht in een emmer water probleemloos volgehouden, welliswaar maar op 25 cm diepte, maar hij werkt nog steeds, nu 3 jaar reeds.

 • Amber Habex

  Mijn Galaxy overleefde een toevallige val uit mijn jaszak in het riool, allegeluk want al mijn cd's staan daar binnen handbereik op