Samsung somberder over groei resultaten door tegenvallende verkoop smartphones

REUTERS
Samsung is somberder geworden over de groei van zijn resultaten. De technologiegigant denkt dat die in het tweede kwartaal wel zijn gegroeid, maar met het laagste tempo in meer dan een jaar. Dat komt door de zwakke verkoop van smartphones, aldus het concern in een handelsbericht. Die overschaduwen de sterke prestaties van de chipdivisie.

Samsung is de grootste producent van smartphones, chips en televisies ter wereld. De onderneming rekent voor de periode april tot en met juni op een groei van het operationele resultaat met iets meer dan 5 procent, tot 14,8 biljoen won (ruim 11,5 miljard euro). De omzet komt mogelijk uit op 58 biljoen won, bijna 5 procent minder dan vorig jaar. Gedetailleerde cijfers worden eind juli bekend.

Chiptak

Voor de belangrijke chiptak zal sprake zijn van het zevende recordkwartaal op rij. Maar analisten maken zich zorgen dat Samsung steeds meer onder druk komt te staan door de matige prestaties bij de mobieltjestak. Uit onderzoeksdata blijkt al dat de laatste Galaxy 9 Plus smartphone wereldwijd qua verkopen is ingehaald door de iPhone 8 van concurrent Apple. Dat komt onder meer door een teleurstellende verkoop in Europa. Ook drukt concurrentie van goedkopere merken als Xiaomi en Huawei op de cijfers in grote markten als China en India.
19 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Jurgen Van Den Bergh

  De prijzen van smartphones zijn in 10 jaar tijd verdubbeld. Als zowel Apple als Samsung hun toestellen terug aan een schappelijke prijs zouden verkopen dan zal hun winst direct terug de hoogte ingaan. Samsung kan qua kwaliteit trouwens niet tippen aan de iPhone, maar ze vragen wel dezelfde prijzen. Hoe leg je dat uit? Zou je ook een Renault kopen voor de prijs van een Mercedes? Want dat is net hetzelfde.

 • Jeanke Tibo

  De TVs zijn hun volgend zorgenkindje met hun QLED techniek dat slechter is dan OLED. Duurt altijd een tijdje vooraleer iedereen dat door heeft en de verkoop daalt.

 • Jan Verstrepen

  Wat wil je kunt niet blijven geld weggooien aan nutteloze gadgets. Kan voor sommige dingen interessant zijn net als een bulldozer interessant kan zijn maar niet iedereen heeft zoiets nodig wel net hetzelfde met de rest.

 • Marc Wouters

  Ik heb een Galaxy S8+, goed toestel, content van. Maar in een actie gekocht aan véél minder dan de officiële prijs. De prijzen zijn te duur. Ik geef nooit meer 700€ uit aan een telefoon, laat staan 1000. Voordeel van Apple en Samsung hun prijzen is wel dat er een ruimere marge is voor uitdagers zoals OnePlus om degelijke en betaalbare toestellen te maken.

 • Luc Christiaens

  Als Samsung hun dienst na verkoop (=herstellingen) eens zou herbekijken en deze NIET zou uitbesteden aan een (slechte, geldbeluste) externe firma zouden de Samsung klanten misschien terug vertrouwen krijgen in het merk.