Samsung belooft drie Android-updates voor dure telefoons vanaf Galaxy S10

Screenshot van Samsung Unpacked (5 augustus)
Samsung Screenshot van Samsung Unpacked (5 augustus)
Samsung belooft om zijn dure telefoons vanaf de Galaxy S10 drie Android-upgrades te geven. Tot nu toe waren dat er maximaal twee. Volgens Samsung is die stap nodig, omdat mensen hun telefoons langer willen gebruiken.

Bovendien is het langer gebruiken van telefoons goed voor het milieu, claimde Samsung tijdens de presentatie van de Note 20 woensdagmiddag. Samsung garandeert al langer drie jaar aan beveiligingsupdates voor zijn telefoons, maar stopte tot nu toe met de ondersteuning na twee Android-upgrades.

Omdat de Note 20 uitkomt met Android 10, zou die dus upgrades krijgen naar Android 11, 12 en 13, merkt XDA-Developers op. Daarmee is de ondersteuning even lang als bij Googles Pixel-telefoons, al komen upgrades voor Galaxy-telefoons vaak enkele maanden tot een half jaar nadat de nieuwe Android-versie uitkomt.

De versie-upgrades brengen nieuwe functies, maar voegen nog maar weinig toe op het gebied van beveiliging. Dankzij losse app-updates, Google Play Systeem-updates en beveiligingsupdates komen patches voor lekken ook op hetzelfde moment beschikbaar voor telefoons met voorgaande Android-versies.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.