Reorganisatie bij Facebook: Mark Zuckerberg schuift flink met topposities

Chris Cox (links) wordt baas van alle apps, David Marcus (midden) gaat aan de slag met bitcoin. Operationeel directeur Sheryl Sandberg (rechts) blijft in functie.
Reuters, AFP, EPA Chris Cox (links) wordt baas van alle apps, David Marcus (midden) gaat aan de slag met bitcoin. Operationeel directeur Sheryl Sandberg (rechts) blijft in functie.
Mark Zuckerberg schuift flink met functies binnen zijn bedrijf Facebook. Het gaat om de grootste ingreep in het topmanagement sinds de oprichting. Een groot aantal managers krijgt een nieuwe post. 

De veranderingen volgen op een groot privacyschandaal bij Facebook, waarbij gegevens van tientallen miljoenen gebruikers werden gebruikt door campagnebureau Cambridge Analytica. 

De voormalig eindverantwoordelijke voor productontwikkeling, Chris Cox, overziet nu de gehele portefeuille met apps van Facebook. Daar maken ook WhatsApp en Instagram deel van uit. Het sociale medium Facebook zelf komt onder hoede van Will Cathcart, voorheen vicepresident productmanagement.

Chief Technology Officer Mike Schroepfer komt aan het hoofd van de afdeling 'new platforms + infrastructure'.
AFP Chief Technology Officer Mike Schroepfer komt aan het hoofd van de afdeling 'new platforms + infrastructure'.

Blockchain

Daarnaast komt er een afdeling 'new platforms + infrastructure' onder leiding van CTO Mike Schroepfer. In die afdeling gaat Facebook onder meer aan de slag met blockchain, de technologie achter digitale munten als bitcoin. De voormalig eindverantwoordelijke voor de chatapp Messenger, David Marcus, staat aan het hoofd van het team dat nieuwe toepassingen van deze technologie gaat onderzoeken. 

Javier Olivan komt aan het hoofd te staan van een derde grote afdeling 'Central Product Services', die alle gedeelde activiteiten omvat die werken voor meerdere producten of apps, zoals advertenties, beveliging en groei.

Binnen de drie grote afdelingen wordt ook nog eens flink geschoven met de functies van een dozijn managers. Operationeel directeur Sheryl Sandberg blijft in functie. Nog opmerkelijk is dat slechts weinig managers het bedrijf verlaten. Het zijn voornamelijk oude gezichten die een nieuwe plaats krijgen.

Onlangs verliet wel Whatsapp-oprichter Jan Koum het bedrijf, naar verluidt uit onvrede over de koers die Facebook wil varen met de berichtenapp. 

Jan Koum, oprichter van WhatsApp, heeft het bedrijf verlaten.
EPA Jan Koum, oprichter van WhatsApp, heeft het bedrijf verlaten.3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • gustaaf carpels

    Kan ik geen job krijgen Kan zelf rekenen zonder machientje dus kunnen ze er geen virus in hacken

  • jaak Peeters

    IK doe niet mee met dat smoelenboek...Ik ben daar vierkant tegen.

  • Pieter Vandewoestyne

    Hadden we niet voorspeld dat blockchain technologie de toekomst was en dat het niet lang meer ging duren vooraleer Facebook, Amazon, de banken en onze regeringen er ook gingen instappen. Nog 3 te gaan!