Protest bij jaarlijkse vergadering aandeelhouders Facebook

Demonstranten met een grote opblaasbare boze emoji hebben vandaag geprobeerd de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van Facebook te verstoren. Ook waren diverse aandeelhouders boos over de vele privacyschandalen rond het socialenetwerkbedrijf. 

Het protest was echter tevergeefs, want topman Mark Zuckerberg en de zijnen hebben een ruime meerderheid van het stemrecht in handen.

Een voorstel van sommige aandeelhouders om iemand anders dan Zuckerberg bestuursvoorzitter te maken haalde het zoals verwacht dan ook niet. Ook een poging om verandering te brengen in de volgens kleinere aandeelhouders oneerlijke stemverhoudingen en aandelenstructuur, strandde.

lees verder onder de foto:

lees verder onder de foto:

Vorig jaar bleek dat onderzoeksbureau Cambridge Analytica toegang had tot persoonlijke gegevens van tientallen miljoenen gebruikers. Mede om die kwestie houdt Facebook rekening met een miljardenboete van de Amerikaanse toezichthouder FTC, liet de onderneming onlangs weten bij zijn kwartaalcijfers. 

Facebook lijkt al die miljarden overigens makkelijk te kunnen dragen. Ondanks een voorziening van 3 miljard dollar ging er in het eerste kwartaal toch een winst van ruim 2,4 miljard dollar in de boeken.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • johan fransaert

    als bedrijven te groot beginnen te worden worden ze arrogant en denken boven de wet te staan.

  • piet devlieger

    Niemand wordt verplicht om FB te gebruiken. Doen die demonstranten dat reeds ?