Problemen met je wifiverbinding van Telenet? Je krijgt nu een gratis wifibooster

De eerste wifibooster is gratis, vanaf de tweede kost het 2 euro per maand.
BELGA De eerste wifibooster is gratis, vanaf de tweede kost het 2 euro per maand.
Telenet gaat klanten voortaan een gratis "wifibooster" uitlenen als hun draadloos internet niet het hele huis dekt. Met zo'n toestel, dat tot nu toe enkel gekocht kon worden, wordt het wifi-bereik via het elektriciteitsnet uitgebreid. Wie nog een tweede booster wil, moet daarvoor wel 2 euro per maand ophoesten.

Tijdens zijn "Helemaal Mee Tournee", een rondgang om problemen bij klanten te verhelpen, merkte Telenet op dat heel wat klanten geholpen zouden zijn mochten ze hun wifi-signaal kunnen versterken. "De prijs van zo'n wifibooster deed nogal wat mensen echter twijfelen", zegt Telenet-woordvoerster Isabelle Geeraerts. 

"Daarom stappen we nu over op een huurmodel: de eerste wifibooster geven we gratis, vanaf de tweede kost het 2 euro per maand."

Klanten kunnen hun exemplaar gratis aanvragen bij de installatie of als een technieker langskomt in het kader van de "Helemaal Mee Tournee" of voor een andere technische interventie. Daarnaast is hij ook af te halen in een Telenet-winkelpunt. Vanaf 3 april zal het ook mogelijk worden om de wifibooster thuis te laten leveren, verduidelijkt een woordvoerster. Klanten moeten niet per se "problemen" met hun wifi aantonen, de booster kan bijvoorbeeld ook dienen om wifi op het terras te installeren.

Voor klanten die bij die boodschap vloeken dat ze nog maar pas een dure wifiversterker bij Telenet hebben gekocht, heeft het bedrijf een oplossing. Wie de booster bij Telenet kocht tussen 18 februari en 18 maart 2018, kan het gekochte model in de winkel gaan omruilen. Andere klanten kunnen hun geld niet terugkrijgen, maar hebben dus wel nog recht op een gratis huurbooster. Vanaf nu zijn de Telenet-boosters enkel nog te huur, niet meer te koop.
146 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • an Vanautgaerden

  Net nu weer voetbal en nu in Leuven geen Telenet!!! Verleden keer als de duivels speelden ookook geen uitleg

 • Mark Daenen

  Zou gratis moeten zijn, je betaalt al veel te veel

 • Willy Helsen

  Hallo Proximus? Hoe zit dat bij jullie?

 • Bart Werbrouck

  Oude modem-router van Belgacom aansluiten met gecrosste netwerkkabel op router Telenet. Geef de Belgacomrouter ( met uw pc eens aansluiten op Ethernet-poort en configureren) een vast adres dat past in de thuis ip-adressen van Telenet 192.168.000.087 bvb. Werkt schitterend, Belgacom router ontvangt gewoon geen adsl en fungeert als router en stuurt zijn wifi uit. Let wel gecrosste netwerkkabel gebruiken.

 • Ben Vandevenne

  Investeer 1 keer in degelijke access punten en je probleem is van de baan zonder extra maandelijkse kost. Deed ik ook en heb nu dekking tot in mijn tuinhuis wat 60 meter verwijderd is van mijn huis