ANP
Volledig scherm
© ANP

Politie rolt groot handelsplatform dark web op

iHLNEen internationaal onderzoek naar het zogenaamde ‘dark web’ - een afgeschermd deel van het internet dat alleen met speciale software te bereiken is - heeft tot drie arrestaties geleid. Het gaat om de eigenaren van de Wall Street Market, het op één na grootste illegale handelsplatform op het dark web, waarop harddrugs, schadelijke software en valse documenten werden verhandeld. Eerder op het jaar werd al het handelsplatform ‘Silkkitie’ offline gehaald.

4 reacties

 • Gino Denil

  2 jaar geleden
  Het Tor netwerk loopt niet over de naamservers van internet providers. Maar is een netwerk van rechtstreekse verbindingen tussen computers. En als je die afsluit is er gewoon geen internet meer.
 • Jan Lemmens

  2 jaar geleden
  En morgen draait het weer als voorheen. De EU kan niet eens zijn eigen grenzen onder controle krijgen, wat zouden ze het dark web kunnen opkuisen.
 • Christian Lebis

  2 jaar geleden
  Rene Lenaerts Omdat "het darkweb" niet zomaar een of andere website is die je provider zo maar eventjes kan blokkeren, het tor netwerk dat je gebruikt om onder andere op het dark web te geraken wordt ook gebruikt door veiligheidsdiensten, en journalisten en activisten die anoniem willen/moeten blijven. Het was oorspronkelijk ontwikkeld door de onderzoeksafdeling van de Amerikaanse marine. Uiteindelijk is het een browser en netwerk dat het moeilijk maakt mensen online te volgen.
 • RENE LENAERTS

  2 jaar geleden
  Waarom verplicht men de internetproviders niet de toegang tot darkweb af te sluiten? Het zou de criminaliteit serieus remmen.

iHLN