Patrick heeft geen huissleutel en bankkaarten meer nodig, dankzij vijftien chips in zijn handen

De cyborgs zijn onder ons

Zo kan het ook: je voordeur openen zonder sleutel. Biohacker Patrick Paumen heeft magneten en speciale chips in zijn vingers laten zetten.
Annemiek Mommers Zo kan het ook: je voordeur openen zonder sleutel. Biohacker Patrick Paumen heeft magneten en speciale chips in zijn vingers laten zetten.
Dankzij een chip in zijn vingertop heeft Patrick Paumen (34) geen huissleutel meer nodig. En na een dna-test stuurt Boomer Anderson (32) zijn gezondheid zelf aan. Biohackers breken niet in computers in, maar in hun eigen lichaam.

Aan Patrick Paumen valt niet te zien dat hij een cyborg is. Met de vijftien implantaten in zijn handen heeft de beveiliger zichzelf aan extra vaardigheden en een extra zintuig geholpen. Zo kan Paumen magnetische velden voelen dankzij vier magneten in zijn vingers. Die magneten liggen vlak onder zijn huid, tegen de zenuwuiteinden van zijn vingertoppen aan. "Kom ik bij een elektromagnetisch veld, dan voel ik beweging. Ik voel de magnetische velden alsof er zacht tegenaan wordt gedrukt."

Je hebt 14% van dit artikel gelezen
12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • guido vermeyen

  Die geeft zeker licht af in het donker, gemakkelijk als je het sleutelgat niet vindt.

 • Yvan Lissens

  Constant onder straling? Hopelijk komt die uitleg niet van mensen die de hele dag liggen te "facebooken" op hun mobieltje. Elektronica is te onderhevig aan ontwikkeling om zomaar in te planten in het lichaam. Wat gisteren nog super veilig was, is morgen door het kleinste kind te omzeilen.

 • vanaeken jokke

  Goed zot geworden de maatschappij... jezus niet normààl meer.

 • Jozua Vanpachtenbeke

  Dat daar mensen voorstander van zijn gaat er bij mij niet in. Maja, absurd is al bijna compleet het nieuwe normaal.

 • Paul De Mol

  Ik heb zelfs geen vijftien chips in mijn handen nodig, dank zij mijn sleutels en mijn bankkaart :)