Panasonic schort leveringen aan Huawei op

Het logo van Panasonic op een winkel in Tokio.
REUTERS Het logo van Panasonic op een winkel in Tokio.
De Japanse elektronicagigant Panasonic heeft vandaag aangekondigd dat het de levering van sommige componenten aan de Chinese groep Huawei opschort. De maatregel is een gevolg van de beslissing van Washington om Huawei op een zwarte lijst te zetten omdat het bedrijf zich in opdracht van Peking schuldig zou maken aan spionage.

"We hebben de levering aan Huawei en zijn 68 geaffilieerde bedrijven die onderworpen zijn aan een ban van de Amerikaanse regering, opgeschort", verklaarde woordvoerder Joe Flynn van Panasonic aan AFP.

Er zijn slechts een beperkt aantal producten betrokken en de maatregel zal amper een impact hebben op de inkomsten, liet Panasonic eerder al weten.

Productie van smartphones

De componenten in kwestie zouden gerelateerd zijn aan de productie van smartphones. Panasonic levert onderdelen voor Huawei-toestellen en sommige producten van de Japanse firma maken gebruik van Amerikaanse onderdelen, schrijft de Aziatische zakenkrant Nikkei. 
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Paul Verbeeck

  En binnenkort een ontslagronde bij vele bedrijven wegens minder productie, winst waarschuwingen, beurswaarde die zakt. En wie wint op lange termijn, China want deze gaan gewoon verder met eigen producten.

 • FRIEDA VAN KEYMEULEN

  De regering Trump schiet zich zelfs in de voet. Als je goed leest staat in al de aantijgingen het woord "vermoeden" te lezen. Als dat niet past dan is de nationale zekerheid in gevaar.

 • johan fransaert

  werkt Huawei voor de Chinese regering waarschijnlijk wel maar het zou zeer naief zijn om te geloven dat andere grote maatschappijen dat voor hun regering de Amerikanen op kop ook niet doen. die technologie is er voor gemaakt om big brother te spelen dus laten we hierover niet flauw doen.

 • Jens Vranckx

  who cares, wie wie bespioneert. Zowat het hele gedoe rond 'cookies' is ook spionage, nl. verplichte tracking spyware. Maar geef het een aantrekkelijke naam en de massa zal het wel aanvaarden. Dat is het toppunt van naïviteit.

 • ROBERT GERTS

  Schandalig! Apple gaat bankroet door zijn woekerprijzen en achterhaalde hard-en software, en dan beschuldigt men fabrikanten van spionage! Gewoon omdat die eerlijke prijzen hanteren! Voor de helft van het geld heb je ALLES beter, en dit is de wraak van Apple!