Oplichters slaan toe via TeamViewer en doen zich voor als Microsoft-medewerkers

ANP XTRA
Oplichters die zich voordoen als medewerker van Microsoft slaan toe via TeamViewer, zo waarschuwt de lokale politie van Beringen/Ham Tessenderlo. 

Met TeamViewer kunnen verschillende personen de computer vanop afstand 'overnemen' om zo allerhande informaticaproblemen op te lossen. De oplichters gebruiken het programma om mensen geld afhandig te maken.

De slachtoffers werden door een 'medewerker van Microsoft' opgebeld. Hij vroeg hen om de computer op te zetten, in te loggen via TeamViewer om daarna enkele verrichtingen met hun bankkaart en digipass uit te voeren. Op deze manier werd geld van de rekening gehaald. Bij een slachtoffer werden zelfs enkele online bestellingen geplaatst in naam van de gedupeerde, meldt TV Limburg. 

De lokale politie Beringen/Ham/Tessenderlo kreeg de afgelopen weken verschillende meldingen binnnen. Microsoft hamert er al jaren op dat ze nooit mensen telefonisch contacteren.  
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Ludo Wouters

  Eerst had ik een jong meisje van "microsoft", daarna een wat oudere dame en de laatste keer klonk het alsof het de verantwoordelijke was. Aangezien ik niet inging op hun diensten vertelde ze me dat mijn account gingen afsluiten. Hilarisch.

 • daneels leo

  Heb het zelf 2 jaar geleden meegemaakt hoe ze mijn dochter en zoon hadden weten te overhalen om mijn laptop open te zetten ! Gelukkig dat ik op mijn werk werd opgebeld door mijn vrouw en ik hen onmiddellijk mijn laptop en mijn modem power off heb laten zetten. 17 en 18 jaar zijn en er nog intuimelen. " Ze waren van Microsoft, papa en ze spraken Engels !" Efkens serieus kwaad geweest ! Weken later waren ze nog aan het bellen om te proberen er terug in te raken !

 • Mark Deckers

  Iemand die via telefoon vraagt in te loggen in TeamViewer en vervolgens vraagt met je bankkaart enkele betaalverrichtingen uit te voeren, die doet dat zonder twijfel om al je computerproblemen op te lossen ;-) Naar analogie als een overvaller die je portefeuille vraagt, en waarbij je nog blij bent dat hij je van dat vervelend geval in je achterzak heeft verlost, oef !

 • Paul Philippaerts

  Ja tegen zo mensen is geen kruid gewassen. Heb ook al telefoontjes in die zin gekregen. Vraag dan:" Hoe is jou naam?" , en dan wordt er onmiddellijk afgelegd.

 • Arthur Houben

  Wie daar nog intrapt, verdient het gepluimd te worden, er zijn meer dan genoeg waarschuwingen geweest.